Kadîrov: „Teritoriul nostru este și Odesa, Kiev, Harkov. Nu ne vom opri. Acesta este marele jihad”

DE Daniel Toșa | 26.10.2022 - 11:07
Kadîrov: „Teritoriul nostru este și Odesa, Kiev, Harkov. Nu ne vom opri. Acesta este marele jihad” - FOTO: Profimedia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov și-a continuat tirada antiucraineană cu revendicări teritoriale dincolo de regiunile capturate în ceea ce el a caracterizat drept "jihadul" Rusiei împotriva Ucrainei pro-occidentale.

SHARE

"Teritoriul nostru nu este Zaporojie, nu Herson. Teritoriul nostru este Odesa, Kiev, Harkov. Fiecare regiune și Ucraina în ansamblu este teritoriul nostru rusesc", a declarat Kadîrov într-un mesaj video pe aplicația de mesagerie Telegram.

Un aliat influent al președintelui rus Vladimir Putin, Kadîrov a părut să sugereze că unitățile aflate sub controlul său sunt pregătite să treacă la ofensivă în pofida avansului forțelor ucrainene pentru a recupera teritoriile din nord-est și sud cedate trupelor ruse în campania care durează de opt luni.

"Avem voluntari care vor merge până la capăt și am decis să nu ne apărăm, ci să trecem la ofensivă", a declarat Kadîrov celor 3 milioane de abonați ai săi.

Citește și: Rusia a retras submarinele dotate cu rachete Kalibr din Marea Neagră. Nu mai aveau muniție

Deși nu a recunoscut pierderile, al doilea discurs al lui Kadîrov în 24 de ore vine după ce autoritățile militare ucrainene au afirmat că au ucis zeci de luptători ceceni într-un atac asupra bazei lor improvizate din regiunea Herson din sudul Ucrainei, luni.

"Vă dau cuvântul meu: îi vom ataca în fiecare zi. Nu îi vom lua prizonieri pe acești shaitani (spirite rele în islam n.red). Îi vom arde. Nu ne vom opri nicăieri", a declarat Kadîrov.

Citește și: EXCLUSIV Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

Kadîrov este nemulțumit de lentoarea războiului

Generalul colonel recent promovat a reluat frustrarea pe care și-a exprimat-o luni față de răspunsul conducerii militare la atacurile transfrontaliere atribuite Ucrainei. Kievul nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea pentru aceste atacuri.

"Sunt profund nemulțumit de situația de astăzi, dar oamenii care comandă la vârf înțeleg mai mult decât mine", a declarat Kadîrov.

După ce luni a respins termenul oficial al Rusiei pentru invazie - "operațiune militară specială" - în favoarea cuvântului "război", interzis în afara legii, Kadîrov a prezentat campania în termeni religioși, în timp ce a cerut mai mulți recruți din regiunile cu majoritate musulmană din Caucazul de Nord ale Rusiei să se alăture luptei.

Kadîrov învocă „jihadul” asupra lumii libere

"Acesta este un mare jihad la care toată lumea ar trebui să ia parte", a spus el.

Caracterizarea pare să facă parte dintr-o încercare tot mai mare a oficialilor ruși de a "satisface" minoritățile religioase nemulțumite din cadrul armatei ruse, potrivit unei analize a Institutului pentru Studiul Războiului, un think tank american, potrivit The Moscow Times.

"Invocarea războiului pe motive religioase, dar nu în mod evident creștine, este probabil o încercare de a transcende diviziunile religioase și de a stabili condițiile de informare pentru recrutarea continuă a minorităților etnice și religioase pentru a lupta în Ucraina", a declarat marți ISW.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te