Jurnalistul iranian Amir Kiarash: Soleimani nu e erou al poporului. In Iran s-a promovat prostia

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.01.2020 - 15:14

Jurnalistul de origine iraniană Amir Kiarash, care locuiește la București, arată că Qasem Soleimani nu este un „erou al poporului iranian”, așa cum a scris presa din România și din Europa.

SHARE

„Să spui că Ghasem Soleimani a fost un erou al poprului iranian pentru că îi vezi pe aceşti nenorociţi pe stradă, e ca şi cum ai spune că PSD e un partid extrem de iubit în România, după ce te uiţi la o adunare a oamenilor care susţin acest partid. Şi mai tragi şi concluzia că Viorica Dăncilă e eroina românilor!”, este sentința categorică a lui Amir Kiarash, jurnalist de origine iraniană, care lucrează în prezent la Adevărul, cu referire la imaginile distribuite în lume de la funeraliile generalului ucis de SUA.

Jurnalistul arată că există și susținători ai lui Soleimani, dar aceștia nu reprezintă majoritatea din Iran. 

„Poporul iranian are mulţi eroi. Saadi, Hafez, Omar Khayyam, Darius cel Mare, Kouroush sunt nişte exemple istorice. Ali Daei (sportiv) sau Asghar Farhadi (regizor) sunt exemple din vremurile noastre.

Ghasem Soleimani poate fi catalogat în multe feluri, numai un erou al poporului iranian, nu! Acest individ care, într-adevăr, a fost un bun strateg militar, şi-a folosit inteligenta în scopuri malefice. A făcut nenorociri în regiune şi, foarte important, n-a făcut absolut nimic, dar nimic!, pentru a îmbunătăţi viaţa iranianului de rând.

Iar dacă vă întrebaţi de ce vedeţi, astăzi, imagini cu mii de iranieni dându-şi palme pentru că un criminal, un terorist, a fost ucis, explicaţia e simplă.

Iranul e o ţară cu o populaţie mare, de 70, 75 milioane de oameni.

Majoritatea acestor oameni sunt împotriva acestui guvern. Când spun că sunt împotrivă, adică, efectiv, detesta tot ce ţine de el! Vorbim însă de o majoritatea tăcută.

Pentru că, dacă eşti vocal, dacă faci valuri, eşti condamnat la moarte.

Te bucuri că a fost asasinat Soleimani? Te ucidem!

Zici că Ayatollah-ul Khamenei, liderul spiritual, e un imbecil? Te ucidem!

Ieşi pe stradă că s-a scumpit preţul benzinei cu 300% peste noapte? Te ucidem!”, a scris Amir Kiarash.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.