Jeff Bezos se va afla la bordul primului zbor spațial Blue Origin cu oameni la bord, în iulie

DE Adina Mutăr | Actualizat: 07.06.2021 - 20:32
Bezos va fi în primul zbor în cosmos cu racheta sa/Foto: geek wire

Jeff Bezos intenționează să călătorească în spațiu luna viitoare ca unul dintre primii pasageri transportați de Blue Origin, compania de călătorii spațiale a fondatorului Amazon.

SHARE

Bezos a declarat luni într-o postare pe Instagram că va fi unul dintre călătorii inaugurali ai navei spațiale New Shepard de la Blue Origin, în timpul unui zbor programat pentru lansare, din West Texas, la 20 iulie. 

„Vreau să merg cu acest zbor pentru că asta am vrut să fac toată viața mea”, a spus Bezos într-un videoclip postat pe Instagram.

„Este o aventură. Este o afacere mare pentru mine”, a spus acesta.

Bezos, care renunță la funcția de director executiv al Amazon începând cu 5 iulie, după ce a condus compania timp de mai bine de două decenii, a investit mult în Blue Origin, contribuind cu aproximativ un miliard de dolari în câțiva ani.

Citește și

Licitația pentru călătoria inițială a Blue Origin: s-a ajuns la 2,6 milioane dolari - un loc pe navă

VIDEO Biletele pentru călătoriile spaţiale costă 200.000 dolari. Care sunt condițiile de zbor

 

Bezos va ocupa funcția de președinte executiv după ce locotenentul său Andy Jassy va deveni CEO.

Pe lângă turismul spațial, Blue Origin lucrează și la rachete care ar putea presta servicii utile pentru Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu.

Lista pasagerilor pentru zborul Blue Origin din iulie îl va include pe câștigătorul unei licitații caritabile care se va încheia luna aceasta. Licitația a avut aproape 6.000 de participanți, iar cea mai mare ofertă este de 2,8 milioane de dolari, a comunicat luni Blue Origin.

Capsula New Shepard are șase locuri și este complet autonomă. Nava este proiectată să se ridice peste linia Karman - o „graniță” considerată începutul Spațiului - înainte de a reveni la sol cu o parașută la 10 minute după lansare.

Eforturile Blue Origin de a comercializa zborurile spațiale sunt paralele cu cele ale SpaceX, compania de zboruri spațiale condusă de CEO-ul Tesla Inc. Elon Musk. SpaceX a devenit anul trecut prima companie care a lansat astronauții NASA în spațiu.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.