Italia a depășit 15.000 de infectări zilnice și introduce noi restricții

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 23.10.2020 - 15:04
Italia impune din nou restricții

Italia a depășit 15.000 de infectări zilnice, iar Guvernul încurajează regiunile să ia măsuri restrictive acolo unde acestea se impun.

SHARE

Lombardia, regiunea cea mai populată și în același timp cea mai afectată, interzice circulația persoanelor între orele 23 și 5 dimineața, eliminând astfel viața de noapte, în timp ce în regiunea Campania circulația persoanelor între provincii este limitată la motive de muncă sau urgențe.

În timp ce premierul italian informa Senatul în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, ultimul bilanț epidemiologic anunța 15.199 de cazuri pozitive de Sars Cov-2 și 127 de decese în ultimele 24 de ore.

Numărul testelor efectuate a fost de 177.848. Practic, din 100 de teste 9 au fost pozitive, ceea ce înseamnă că rata infectării în Italia a ajuns la 9%, notează Corriere della Sera.

Premierul Italian Giuseppe Conte informa în Senat că acum strategia Guvernului este diferită față de cea din luna martie când nu existau instrumentele de diagnosticare de azi pentru Sars-Cov-2.

Prioritatea Guvernului este sănătatea oamenilor, dar și protejarea economiei care în ultimul trimestru a înregistrat o creștere de 12% a PIB, anunță Banca d’Italia. Ca urmare, Guvernul nu ia în calcul acum un lockdown național și face apel la responsabiliatea fiecăruia. Premierul Giuseppe Conte a precizat în Senat:

„Cu cât va fi mai riguroasă respectarea indicațiilor din partea fiecăruia dintre noi, cu atât mai mult va fi limitat riscul de infectare și va fi posibilă depășirea acestui al doilea val cu sacrificii minime pentru țară”, a mai spus șeful Cabinetului de la Roma.

Guvernul invită însă regiunile să intervină „chirurgical” acolo unde infectările înregistrează o creștere periculoasă. În acesta situație sunt marile metropole ca Milano, Roma sau Napoli.

Practic, regiunile elimină viață de noapte din piețe, baruri și restaurante.

Cele mai multe infectări se întregistrează, din nou, în regiunea Lombardia, cea mai populată, cu peste 10 milioane de locuitori, potrivit RFI.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.