Israelul, „pus la zid” de „coaliția răului” Rusia-Iran-Hezbollah, după atacul din Capitala Siriei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.04.2024 - 08:18
Israelul, „pus la zid” de „coaliția răului” Rusia-Iran-Hezbollah, după atacul din Capitala Siriei - Foto: X/ @RandomWorldWar

Israelul „pus la zid” de „coaliția răului” Rusia-Iran-Hezbollah, după atacul din Capitala Siriei. Hezbollah-ul libanez, Iranul și Rusia au criticat dur atacul israelian asupra Consulatului Iranului în Siria în care 11 persoane au fost ucise, inclusiv 2 comandanți iranieni.

SHARE

Hezbollah-ul libanez, susținut de Iran, a avertizat marți că Israelul va plăti pentru uciderea mai multor oficiali ai Gardienilor Revoluției într-un atac asupra unei anexe a ambasadei Iranului în Damasc, capitala Siriei.

Israelul, „pus la zid” de „coaliția răului” Rusia-Iran-Hezbollah, după atacul din Capitala Siriei

"Această crimă nu va trece fără ca inamicul să fie pedepsit", a spus grupul într-un comunicat, invocând o "răzbunarea" care va urma.

Acest raid atribuit Israelului a vizat luni secţia consulară a ambasadei Iranului la Damasc, ucigând 11 persoane, dintre care şapte membri din rândul Gardienilor Revoluţiei, într-un context regional tensionat, pe fundalul războiului din Fâşia Gaza.

Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a anunţat că şapte dintre membrii săi, dintre care doi comandanţi, au fost ucişi în raidul atribuit Israelului. Este vorba de doi ofiţeri superiori ai Forţei Quds, Mohammad Reza Zahedi şi Mohammad Hadi Haji Rahimi.

Iranul amenință: „Vom răspunde dur”

Ambasadorul Iranului în Siria, Hussein Akbari, a declarat luni că Teheranul îi va răspunde cu "duritate" Israelului în urma bombardamentului efectuat asupra consulatului iranian la Damasc.

Citește și: Israelul a bombardat consulatul iranian din Siria. Teheranul promite ca va răspunde „dur”

"Regimul sionist (Israelul) acţionează împotriva dreptului internaţional, motiv pentru care va primi un răspuns dur din partea noastră", a spus ambasadorul într-o declaraţie acordată de la Damasc televiziunii publice iraniene.

Rusia condamnă atacul asupra Consulatului Iranului din Siria

Diplomaţia rusă a condamnat luni atacul "inacceptabil" asupra secţiei consulare a ambasadei Iranului din Damasc, acuzând armata israeliană că este responsabilă pentru acest atac, informează AFP.

Citește și: VIDEO Convoaie de tancuri Abrams și sisteme de artilerie Paladin de 9.600.000 $ tranzitează România

"În seara zilei de 1 aprilie, forţele aeriene israeliene au lovit clădirea consulatului iranian din Damasc", a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Condamnăm ferm acest atac inacceptabil împotriva misiunii consulare iraniene în Siria", se adaugă în comunicat, care mai afirmă că orice atac împotriva unei clădiri diplomatice este "inacceptabil".

"Solicităm liderilor israelieni să oprească actele provocatoare de violenţă armată împotriva teritoriului Siriei şi a ţărilor învecinate", a conchis ministerul, avertizând asupra "consecinţelor extrem de periculoase" pentru regiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te