Ireal unde s-au dus doi deținuți care au evadat din temniță săpând în pereți cu periuțele de dinți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.03.2023 - 14:18
Ireal unde s-au dus doi deținuți care au evadat din temniță săpând în pereți cu periuțele de dinți - Foto: Profimedia Images

Doi deținuți de la o închisoare din Virginia au evadat săpând o groapă cu unelte făcute din periuțe de dinți. Ghinionul lor a fost că la doar câteva ore au fost prinși într-un loc unde un fugar nu s-ar ascunde.

SHARE

John Garza, în vârstă de 37 de ani, și Arley Nemo, în vârstă de 43 de ani, au fost găsiți dispăruți în celula lor în timpul numărătorii de seară de la anexa închisorii Newport News, luni.

Ireal unde s-au dus doi deținuți care au evadat din temniță săpând în pereți cu periuțele de dinți

Garza, un rezident din Hampton, Virginia, este reținut sub acuzația de sfidare a instanței, încălcări ale eliberării condiționate și neprezentare la o dată la tribunal, a declarat Biroul șerifului din Newport News.

Nemo, din Gloucester, Virginia, are o listă mult mai lungă de acuzații, inclusiv fraudă cu carduri de credit, furt cu carduri de credit, fals, posesie de instrumente de spargere, furt calificat, sfidarea instanței și încălcări ale eliberării condiționate.

Citește și: VIDEO Demonstrație de forță în fața lui Putin. Bombardiere US B-52, flancate și de avioane românești

Luni seara, în jurul orei 19.15, autoritățile au găsit celula lor goală - cu o gaură în perete care ducea în curtea închisorii.

Evadare ca în filme, deznodământ ca în „Stan și Bran”

O anchetă preliminară a arătat că Garza și Nemo au săpat gaura folosind unelte improvizate construite din periuțe de dinți și un "obiect metalic". Anchetatorii cred că cei doi au exploatat o 'slăbiciune de construcție' a unității.

This photo provided by Newport News Sheriff's Office shows a hole in the wall of a prison cell in Newport News, Va., on March 20, 2023. Two inmates in the Virginia jail used primitive-made tools to create a hole in the wall of their cell and escape only to be found hours later at an IHOP restaurant in a nearby town, a sheriff said. (Newport News Sheriff's Office via AP)

Gaura pe care au făcut-o cei doi deținuți în peretele închisorii - Foto: Profimedia Images

Citește și: Ciolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad literam ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm MApN, MAI

Ei au folosit uneltele pentru a săpa suficient de mult în perete pentru a avea acces la armăturile dezlegate, pe care le-au folosit apoi pentru a săpa și mai repede. Apoi au escaladat un perete exterior și au fugit pentru a-și asigura libertatea.

Timpul petrecut în exterior a fost însă scurt. Cei doi au fost recunoscuți în dimineața următoare, când au mers să ia micul dejun la un restaurant local IHOP (International House of Pancakes) din Hampton, Virginia.

”Sunt recunoscător cetățenilor care i-au observat pe Garza și Nemo la IHOP și au anunțat forțele de ordine. Acest lucru întărește ceea ce spunem întotdeauna: vezi ceva, spune ceva”, a declarat șeriful din Newport News, Gabe Morgan, potrivit metro.co.uk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te