Instagram pentru copii, aplicația pe care Facebook vrea să o dezvolte pentru minorii de 13 ani

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 19.03.2021 - 13:38
Facebook vrea să facă o aplicație pentru copii/FOTO: unsplash.com

Instagram, platforma social media deținută de Facebook, intenționează să creeze o versiune a aplicației sale pentru copii sub 13 ani, scrie Business Insider.

SHARE

„Am identificat activitățile pentru tineri drept o prioritate pentru Instagram și le-am adăugat pe lista noastră de priorități imediate”, a anunțat Vishal Shah, vicepreședintele pentru produse al Instagram, într-o notă internă obținută de BuzzFeed.

„Vom construi un nou stâlp pentru tineri în cadrul Grupului de Produse pentru Comunitate care să se axeze pe două lucruri: (a) accelerarea integrității noastre și muncii din domeniul confidențialității pentru a asigura cea mai sigură experiență posibilă pentru tineri și (b) crearea unei versiuni a Instagram care să permită persoanelor cu vârsta de sub 13 ani să utilizeze în siguranță Instagram pentru prima dată”, a adăugat Shah.

Citește și: Turcan: „Sunt salarii la stat de 50.000 de lei pe lună; o categorie profesională respectată”

În prezent politicile Instagram interzic copiilor cu vârsta de sub 13 ani să folosească aplicația deși un părinte sau manager poate gestiona un cont în numele lor.

Instagram va dezvolta o aplicație și pentru copii

„Din ce în ce mai mulți copii le cer părinților dacă își pot face cont pe aplicații care îi ajută să țină legătura cu prietenii lor. În prezent părinții nu au multe opțiuni așa că lucrăm pentru a dezvolta produse suplimentare - cum am făcut cu Messenger Kids - care să fie potrivite pentru copii, gestionate de părinți”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru Insider.

Citește și: Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție resping superimunitatea oferită de deputați

„Explorăm crearea unei experiențe controlate de părinți pentru Instagram pentru a ajuta copiii să țină legătura cu prietenii lor, să își descopere noi pasiuni și interese, plus altele”, a adăugat acesta.

Însă dorința Facebook de a atrage copii tineri în ecosistemul său de aplicații va atrage probabil critici dată fiind istoria sa privind confidențialitatea, prevenirea abuzurilor, hărțuirea și scandalurile în care a fost implicată aplicația sa Messenger Kids.

Dorința Facebook de a atrage copii va atrage probabil critici

Anunțul vine la doar câteva zile după ce Instagram anunțase că va introduce noi elemente pentru siguranța copiilor, printre altele restricționând mesajele directe între adulți și minori.

Eforturile Facebook de a îmbunătăți protecția copiilor vin după ani de relatări privind hărțuirea răspândită și existența unor materiale legate de exploatarea și abuzarea sexuală a copiilor pe platforma sa, unele cercetări sugerând că problema s-ar agrava, potrivit Business Insider, citat de HotNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te