Pe de altă parte, miliardarul denunţă investigaţiile democrate - drept ”mascaradă”, ”vânătoare de vrăjitoare” şi chiar tentativă de ”lovitură de stat” - în scandalul ucrainean, promiţând să spele acest ”afront” la urne, prin obţinerea celui de-al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.
Audierile publice încep la ora locală 10.00 (17.00, ora României), cu doi diplomaţi: William Taylor, un însărcinat american cu afaceri la Kiev, şi George Kent, un oficial de rang înalt la Departamentul de Stat şi un specialist în Ucraina.
În faţa republicanilor, care-i acuză de organizarea unui spectacol, democraţii se declară ”atenţi la sarcina solemnă şi istorică” ce le revine de la deschiderea, la sfârşitul lui septembrie, a anchetei Camerei Reprezentanţilor, în care deţin controlul.
Donald Trump este doar al treilea preşedinte din istoria americană vizat de o procedură de destituire. Niciunul nu a fost demis din funcţie.
Prin acest ritm rapid, opoziţia semnalează însă că nu vrea să piardă timp în vederea unui posibil vot cu privire la inculparea - "impeachment" în engleză - a preşedintelui american în Cameră.
Ţinând cont de majoritatea republicaă în Senat, este puţin probabil ca Donald Trump să fie destituit, întrucât Camera superioară, însărcinată să-l judece, are de spus ultimul cuvânt, potrivit News.ro