Incendiu la un spital COVID din Mumbai, India: 13 pacienți și-au pierdut viața

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.04.2021 - 09:08
Incendiu la un spital COVID din Mumbai, India: 13 pacienți și-au pierdut viața. / Foto: mid-day.com

Treisprezece bolnavi de COVID-19 au murit vineri dimineaţă într-un incendiu produs într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai, transmite AFP, citând un responsabil al serviciului de pompieri.

SHARE

India se confruntă cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, cu aproape 4 milioane de cazuri noi de la începutul lunii, cauzate mai ales de o 'dublă mutaţie' a virusului şi de evenimente de masă, precum sărbătoarea hindusă Khumb Mela.

Incendiul, care a fost stins între timp, s-a declanşat vineri, în jurul orei locale 03:00 (21:30 GMT joi), iar cauzele sale sunt în curs de investigare, a indicat sursa citată.

'Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale', a declarat responsabilul Morrison Khavari.

Citeșe și:

Anaser și Lindon Duduianu își fac de cap în Anglia

Sistemul de sănătate din India, în colaps din cauza COVID

Simultan, India trebuie să facă faţă unei penurii de oxigen, medicamente şi paturi disponibile în spitale.

În urmă cu două zile, 22 de pacienţi cu COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.

Citește și:

Avertizare: a apărut sindromul psihic COVID la elevi în România - plâns din senin, frică și depresie

La începutul lunii, alţi patru bolnavi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o clinică privată din Maharashtra, după ce în martie un foc declanşat într-un spital din Mumbai făcuse 11 victime.

Prim-ministrul indian Narendra Modi are programate vineri cel puţin trei reuniuni de criză consacrate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate.

Capitala New Delhi continuă să fie printre zonele cele mai afectate, raportând sute de mii de cazuri noi de infectare şi numeroase spitalizări în ultimele zile. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.