„I-am ordonat să se pună în genunchi și l-am ucis". Rușii mărturisesc fără regrete crimele comise

DE Daniel Toșa | 16.08.2022 - 10:30
„I-am ordonat să se pună în genunchi și l-am ucis". Rușii mărturisesc fără regrete crimele comise/FOTO: Twitter/pravda

Soldarul rus Danila Frolkin a mărturisit că el și brigada sa au ucis mai mulți civili nevinovați și le-au jefuit casele din satul Andriivka, regiunea Kiev.După ororile comise și-au făcut mai multe selfi-uri cu un telefon furat pe care l-au pierdut pe drum când s-au retras.

SHARE

Militarul care a pătruns pe teritoriul statului străin a ucis civilul ucrainean cu un glonț în cap. Cu toate acestea, chiar și după ce a făcut mărturisirea, soldatul rus nu a manifestat niciun regret și a susținut că ar fi "ucis pe unul pentru a-i salva pe ceilalți", relatează mass-media rusă "Important Stories".

Soldații au fost identificați datorită smartphone-ului furat pe care l-au folosit pentru a face fotografii

În timpul confiscării satului Andriivka din regiunea Kiev, invadatorii ruși i-au furat smartphone-ul unui localnic. Aceștia au folosit dispozitivul furat pentru a face mai multe fotografii și ulterior l-au aruncat în timpul retragerii. Localnicii au găsit smartphone-ul și au reușit să identifice trupele rusești responsabile de atrocitățile din Andriivka. De asemenea, invadatorii au jefuit un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial în vârstă de 95 de ani și au făcut fotografii cu medaliile sale.

Citește și: VIDEO Niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe campionii de la canotaj

Jurnaliștii ruși au reușit să-i identifice pe măcelari. Aceștia sunt militarii brigăzii 64 de puști cu motor din unitatea militară 51460 Danila Frolkin, Dmitriy Danilov, Ruslan Glotov și Ivan Shepelenko.

Sodații ruși au ucis 13 civili în timpul șederii lor în Andriivka

În timpul cuceririi satului, trupele rusești au ucis 13 civili, în timp ce alte 40 de persoane au fost date dispărute. Pe 12 martie, pe strada Sloboda din Andriivka, invadatorii i-au împușcat pe prietenii din copilărie Vitalii Bibukevych și Vadim Haniuk. În aceeași zi, l-au executat pe Ruslan Yaremchuk, acuzat că a spionat armata de invazie.

Citește și: VIDEO China a lansat cel mai nou submarin de atac lângă Taiwan. „Vom nimici ingerința străină”

Locuitorii din Andriivka care au supraviețuit ocupației și-au amintit mai târziu cum soldații ruși se lăudau cu uciderea ucrainenilor și cu jefuirea celor morți.

Rușii recunosc că au jefuit casele ucrainenilor

Rușii au mărturisit că au jefuit și au susținut că prada a fost transportată în Rusia în camioane militare

Soldatul armatei de invazie Dmitriy Danilov a fost surprins de faptul că a fost identificat. În ciuda mărturiilor martorilor oculari, el a mințit că nu a fost implicat în jafurile și uciderea civililor din Andriivka. El a susținut că "doar a interogat civili și apoi le-a dat drumul".

De asemenea, Danila Frolov a negat inițial implicarea sa în masacru. El a susținut că "doar a făcut poze cu un veteran de 95 de ani din al Doilea Război Mondial și apoi le-a pus la loc". Cu toate acestea, acesta a confirmat că trupele rusești i-au jefuit masiv pe ucraineni, astfel că prada furată a fost trimisă înapoi în Rusia în camioane militare. Potrivit acestuia, colonelul Viaceslav Kolobukov a fost cel care a dat aceste ordine.

Invadatorul a mărturisit că a ucis un civil ucrainean, dar nu a arătat niciun regret și a susținut că "salva oameni"

Inițial, Danila Frolov a negat implicarea sa în uciderea civililor ucraineni, însă ulterior a mărturisit că a executat sumar un ucrainean suspectat că ar fi fost observator al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Eu, militar al unității 51460, soldat de gardă clasa I, Frolkin Danila Andreyevich mărturisesc în toate crimele comise în Andriivka, inclusiv execuții sumare ale civililor, jafuri și confiscarea telefoanelor mobile, pentru că comandanții noștri nu dau doi bani pe trupe, pe infanteria care luptă pe linia frontului", a declarat Frolkin.

După această mărturisire, rușii au cerut să-i tragă la răspundere pe comandanții săi și au susținut că adjunctul comandantului de brigadă, locotenent-colonelul Aleksandr Prokurant, i-a ordonat să execute oameni. Frolkin a fost, probabil, cel responsabil pentru uciderea lui Ruslan Iaremciuk.

Soldat rus: „E bine să irosești o viată”

"I-am ordonat doar să iasă din casă. Am găsit în buzunarele lui cartușe goale, așa cum folosesc de obicei ofițerii din armată. Asta este tot. I-am ordonat să meargă înainte. A mers înainte. I-am ordonat să se pună în genunchi. Apoi l-am împușcat în cap. Am tremurat o vreme după ce am făcut-o, dar e mai bine să irosești o viață pentru a salva cât mai multe vieți", a declarat Frolkin.

El a susținut că, prin uciderea unui civil, ar fi salvat viețile a "86 de persoane".

"Este mai bine să pui capăt unei singure vieți decât să pui capăt vieții a 200-300 de persoane", a susținut invadatorul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te