Hunter Biden a luat bani de la Puiu Popoviciu și a uitat să plătească taxe. Riscă 17 ani de pușcărie

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.12.2023 - 22:29
Hunter Biden a luat bani de la Puiu Popovici și a uitat să plătească taxe. - Foto: Profimedia Images

Hunter Biden a luat sume mari de bani și de la Puiu Popoviciu și ar fi uitat să plătească taxe. El riscă 17 ani de pușcărie, potrivit presei americane.

SHARE

Avocatul special David Weiss a formulat un rechizitoriu de nouă capete de acuzare împotriva lui Hunter Biden. El l-a acuzat pe fiul președintelui Joe Biden că nu a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între 2016 și 2020.

Acuzațiile, care sunt pasibile de o pedeapsă de până la 17 ani de închisoare, includ șase acuzații de delict și trei infracțiuni, inclusiv presupuse evaziune fiscală și depunerea unei declarații false.

Hunter Biden a luat bani de la Puiu Popoviciu și a uitat să plătească taxe

Acuzația întinsă de 56 de pagini susține că Hunter Biden a câștigat milioane de dolari de la entități străine din Ucraina, România și China și "a cheltuit milioane de dolari pe un stil de viață extravagant în același timp în care a ales să nu-și plătească impozitele".

Citește și: Afacerile din România ale fiului lui Joe Biden

Procurorii au încercat să demonstreze că Hunter Biden a avut mijloacele necesare pentru a-și plăti impozitele din 2016 până în 2020, dar în schimb a ales să își cheltuiască banii în altă parte, inclusiv 683.212 dolari în "Plăți -- Diverse femei", alți 397.530 dolari pe "Îmbrăcăminte și accesorii" și 188.960 dolari pe "Divertisment pentru adulți".

Hunter Biden "a folosit, de asemenea, linia de credit de afaceri pentru a face plăți de 27.316 dolari către un site de pornografie online, care în total au reprezentat o cincime din toate cheltuielile liniei de credit de afaceri", au scris procurorii.

ABC News a relatat anterior că Hunter Biden a împrumutat 2 milioane de dolari de la avocatul și confidentul său Kevin Morris pentru a plăti Fiscului taxele, penalitățile și privilegiile restante pe care le datora.

Abbe Lowell, un avocat al lui Hunter Biden, a încadrat actul de acuzare ca incluzând "nicio dovadă nouă" și ca rezultat al faptului că Weiss "[a cedat] în fața presiunii republicane".

Procurorii și-au semnalat intenția de a aduce acuzații legate de taxe împotriva fiului președintelui în urmă cu câteva luni, după ce negocierile de recunoaștere a vinovăției au eșuat. De atunci, un mare juriu din Los Angeles a emis o citație pentru James Biden, fratele președintelui Biden, ca parte a activității de investigare a lui Hunter Biden, a declarat o sursă familiarizată cu această chestiune.

Ce afaceri a făcut Hunter Biden în România

Hunter Biden, fiul actualului președinte american, Joe Biden, și Louis Freeh, un fost director al FBI, au fost angajați de omul de afaceri român, condamnat ulterior pentru corupție, Gabriel Popoviciu, și l-au reprezentat la întâlnirile cu oficialii americani de rang înalt, arată e-mailurile aflate pe laptopul lui Hunter Biden, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Magnatul imobiliar Gabriel Popoviciu a fost condamnat în România, în 2016, pentru că l-a mituit pe oficialul unei universități în vederea cumpărării unui lot de teren aflat în proprietatea statului, la un preț mult sub cel al pieței, notează publicația britanică.

Anterior acestei condamnări, Popoviciu l-a angajat, în 2016, pe Hunter Biden ca parte a campaniei sale de influență pentru a-i convinge pe procurori să ajungă la o înțelegere sau să renunțe la acuzații, potrivit sursei citate.

Citește și: Gabriel Popoviciu l-a angajat pe Hunter Biden ca să-l scape de condamnarea din România 

Afacerile lui Biden în România

Documentele prezentate de Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, și publicate de New York Times arată că planul de afaceri al grupării din jurul lui Biden jr. includea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză.

Planul de afaceri trimis lui Hunter Biden și Tony Bobulinski de un asociat arăta mizele din România și alte state pentru grupul de firme din jurul fiului fostului vicepreședinte: o afacere de 2 miliarde de euro. În România era vizată asocierea cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și cu corporația chineză CEFC China Energy. Scopul era crearea celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei, arată NY Times.

Baza planului erau terenurile din Băneasa deținute de companiile lui Puiu Popoviciu, descrise în plan drept ”cel mai valoros și lucrativ teren din București și din întreaga țară”. Grupul din jurul lui Hunter Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii. Investigația este mai jos:

Citește și: DOCUMENT Afacerile pe care le urmărea Hunter Biden cu Popoviciu în România: imobiliare, un aeroport

d

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te