Guvernul va aproba un ajutor de 15.000 de lei pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro

DE Daniel Toșa | 07.09.2022 - 14:31
Guvernul va aproba un ajutor de 15.000 de lei pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro - FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Guvernul va aproba miercuri un program de sprijin pentru femeile care doresc să apeleze la un tratament in vitro pentru a putea avea copii, respectiv suma de 15.000 de lei necesară acoperirii costului acestei proceduri.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a declarat că în România se înregistrează un declin al natalităţii, iar acest program vine să ajute cuplurile sau femeile care doresc să aibă copii.

"Un subiect important pentru agenda de astăzi a şedinţei este aprobarea programului social de susţinere a cuplurilor şi persoanelor singure pentru creşterea natalităţii.

Practic, astăzi completăm setul de politici guvernamentale pentru susţinerea familiilor tinere cu un program destinat creşterii natalităţii. Este o problemă, am putut să constatăm cu toţii intrarea într-un declin al natalităţii, aşa cum arată cifrele de la finele anului trecut.

Fertilizare in vitro finanțată de stat

Nici anul acesta nu putem spune că avem progres. Prin programul de guvernare ne-am asumat să dezvoltăm politici care să ducă la creşterea natalităţii şi în acest sens au fost asumate o serie de programe "Family Start" şi "Student Invest". Ele urmează să fie finanţate", a spus Nicolae Ciucă.

Citește și: VIDEO Gazprom amenință Europa cu un videoclip sinistru: „Iarna va fi lungă. Berlin, Paris îngheață”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a precizat că acest program constă în oferirea unui sprijin financiar de 15.000 lei pentru acoperirea costurilor tratamentului in vitro, în condiţiile în care unul din cinci cupluri din România este infertil.

"Aceste proiecte încearcă, prin efort guvernamental, să stopeze declinul demografic.

Natalitatea în România a scăzut cu 20% în 2022

Citește și: VIDEO Cum se are Putin cu capii armatei, Șoigu și Gherasimov: „Răceală siberiană”

Din păcate, în România anul trecut s-au născut cei mai puţini copii - 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum. Înregistrăm o înrăutăţire a situaţiei.

Sunt cauze multiple. De multe ori, situaţia financiară îi împiedică să decidă să aibă copii. În ultimii ani, există şi o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii şi anume infertilitatea. Unul din cinci cupluri din România este infertil.

Femeile care suferă de această afecţiune, infertilitatea, sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente, care sunt destul de costisitoare. Proiectul de astăzi vine ţintit aici şi anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament. Sper ca până la sfârşitul anului să avem primele beneficiare", a explicat Gabriela Firea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te