Guvernul de la Budapesta: Adevărata crimă a lui László Trócsányi este că a protejat țara de migranți

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.09.2019 - 16:06
László Trócsányi/Foto: Digi24

Partidele pro-imigrație din Parlamentul European nu pot tolera ideea că noua Comisie Europeană va include în componența ei un membru care a fost ministru al justiției într-o vreme când Ungaria închidea granițele pentru migranți, se arată într-un comunicat al Guvernului ungar.

SHARE

Reacția vine după ce comisia juridică din Parlamentul European, reunită luni în ședință extraordinară, a i-a respins luni definitiv pe László Trócsányi și Rovana Plumb, calificându-i drept nepotriviți pentru funcția de comisar.

”László Trócsányi a ajutat guvernul să protejeze Ungaria de migrație. Cu ajutorul lui, Ungaria a modificat legi astfel încât nimeni să nu poată intra pe teritoriul Ungariei ilegal și fără documente. (…) Partidele pro-imigrație ar dori să deschidă granițele pentru migranți în același fel în care noul guvern de stânga din Italia a deschis porturile”, se mai arată în comunicatul guvernului de la Budapesta.

Comisia JURI i-a declarat, luni, drept candidați nepotriviți pentru funcția de comisari europeni pe Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, au declarat pentru G4Media.ro surse din Parlamentul European.

Conform surselor citate, votul în cazul Rovanei Plumb a fost de 13 pentru respingere și 7 împotrivă.

Candidatul ungar a fost respins cu 12 la 9 voturi.

„Plumb și Trocsanyi nu sunt capabili să-și exercite funcția în acord cu Tratatele. Vor fi trimise scrisori (Comisiei Europene) care vor clarifica decizia JURI”, au declarat pentru G4Media.ro surse din comisie.

La audierea de joia trecută, membrii Comisiei juridice a Parlamentului European și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „conexiunile cu Rusia” în respingerea candidatului maghiar pentru funcția de comisar european, Laszlo Trocsanyi, potrivit Politico.

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot în Comisia Juridică, la fel ca Rovana Plumb. Împotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au abținut.

Comisia nu a prezentat public motivele respingerii, însă acestea sunt menționate în scrisoarea președintei comisiei, consultată de Politico.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -