Șoc și groază într-o vacanță în Thailanda: o turistă a fost salvată de la moarte cu o sticlă de oțet

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.01.2024 - 10:09
Groază într-o vacanță în Thailanda: o turistă a fost salvată de la moarte cu o sticlă de oțet Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Vacanța viselor s-a transformat în cel mai mare coșmar pentru o turistă în vârstă de 23 de ani care a ajuns pe patul de spital după ce a făcut o baie în mare. Ea a fost înțepată de un animal otravitor.

SHARE

Un moment minunat pe o insulă paradisiacă s-a transformat într-un coșmar. O turistă a căzut victimă unei creaturi marine gelatinoase. Vacanța s-a încheiat pentru ea cu o lună de spitalizare. Amintirile fatale vor rămâne pentru totdeauna.

Turista se bucura de frumusețea insulei paradisiace Ko Pha Ngan. Înotând la 50 de metri de țărm, ea a simțit brusc o durere atroce și un curent care i-a străbătut tot corpul.

Din fericire, femeia a reușit să se întoarcă la mal și a început să se învinețească. Ceilalți turiști s-au mobilizat și au chemat rapid ajutoare. Înainte de sosirea ambulanței, cineva a început să toarne oțet pe locurile mușcăturii, care poate neutraliza parțial veninul.

Groază într-o vacanță în Thailanda: o turistă a fost salvată de la moarte cu o sticlă de oțet

"Plângeam, țipam. Eram atât de confuză, nu știam ce se întâmplă". - a declarat Zoe pentru postul de televiziune 9News.

Ea a fost asistată de un specialist în toxine marine. I s-a administrat un medicament antihistaminic pentru a o ajuta să trateze înțepătura, provocată de meduză.

Citește și: Românii vor în vacanță în Grecia la sfârșit de septembrie. Cum este vremea în această perioadă

După ce s-a întors acasă, tânăra de 23 de ani a decis să își spună povestea pentru a-i avertiza și pe alții. Meduze extrem de periculoase, care pot provoca chiar moartea, pot fi găsite în largul coastelor Thailandei. Nu mai puțin de șase astfel de cazuri au fost raportate recent.

„Nu cred că mulți oameni sunt conștienți de acest pericol. Eu însămi habar nu aveam că aceste tipuri de meduze se găsesc atât de aproape de insulă", a declarat Zoe Cahill reporterilor.

Oroare într-o vacanță paradisiacă: Aceasta este cea mai periculoasă specie

Suspecta vinovată este meduza Irukandji și este una dintre cele mai veninoase specii. Este relativ mică, având de obicei un diametru de zece centimetri, ceea ce o face greu de reperat în apă. Una dintre cele mai periculoase caracteristici ale sale este toxicitatea.

Citește și: Români cu vacanțe de coșmar în Bulgaria. ”Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție”

Acest animal are unul dintre cele mai puternice mecanisme de venin din lumea meduzelor. Toxinele sale afectează sistemul nervos, provocând așa-numitul sindrom Irukandji, caracterizat prin dureri puternice, greață, spasme musculare și chiar insuficiență cardiacă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te