Grecia mistuită de flăcări! 70 de pompieri români luptă cu focul, alături de colegii greci

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.07.2023 - 14:43
Grecia mistuită de flăcări! 70 de pompierii români luptă cu focul, alături de colegii greci - Foto: Digi24 / imagine cu caracter ilustrativ

Incendiile de vegetație mistuie Grecia. În timpul nopții, mai multe păduri au fost cuprinse de flăcări, în timp ce pompierii au reușit să limiteze alte incendii la sud-est şi vest de capitala Greciei.

SHARE

Grecia nu a scăpat de teroarea incendiilor de vegetaţie. Este a treia zi de luptă cu focul, iar pompierii acţionează neîncetat, atât de la sol, cât şi din aer.

Mai multe avioane şi elicoptere survolează focarele şi încearcă să le stingă înainte de a se extinde. Celor 30 de salvatori români care au fost trimişi în Grecia pentru a da o mână de ajutor, li se vor alătura astăzi, încă 40.

Citește și: Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023. Diferența față de anul trecut

Sat întreg evacuat de pompieri

O mănăstire importantă din zona Attica a fost transformată de pompieri într-un adevărat punct de lucru. De aici alimentează cisternele și se îndreaptă mai apoi către incendii.

Tot aerul este inundat de fum. Un sat din apropiere a fost evacuat, oamenii au fost nevoiți să lase totul în urmă și să plece unde au văzut cu ochii, departe de flăcările înalte. 

Pompierii fac eforturi pentru a putea ține incendiile sub control, însă vântul puternic nu face decât să alimenteze aceste focuri. Atunci când reușesc să stingă un focar, un altul apare la câțiva kilometri distanță.

Sunt și pompieri români care se află în Grecia, iar alți salvatori români urmează să ajungă în Atena și să fie organizați în așa fel încât să-i sprijine pe colegii lor greci.

Autoritățile se pregătesc pentru un nou val de căldură 

Incendiile fac ravagii la vest de capitala Greciei, Atena, în timp ce autorităţile se pregătesc pentru un nou val de căldură.

Pompieri din toată ţara au fost trimişi pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor şi, între timp, încep să le sosească şi ajutoare şi din alte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv din România.

Pompierii au raportat că un al treilea focar de incendiu a izbucnit pe insula Rodos, arzând până acum păduri, deocamdată departe de zonele rezidenţiale.

Citește și: Ministrul Familiei: consilier PSD, profesor și studentă la două facultăți, în același timp

Încă 40 de specialişti din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate au plecat miercuri din România spre Grecia şi se vor alătura contingentului format din 40 de pompieri salvatori care sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure. De asemenea, patru avioane trimise din Italia şi Franţa urmau să se alăture miercuri eforturilor de stingere a incendiilor din Grecia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te