Global Goal: United for Our Future: Donații de peste 6 miliarde de euro, pentru lupta anti-COVID-19

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.06.2020 - 09:58

Campania „Global Goal: United for Our Future”, lansată de Comisia Europeană și organizația Global Citizen, s-a încheiat cu strângerea a 6,15 miliarde de euro pentru sprijinirea luptei împotriva COVID-19, a anunţat preşedinta CE Ursula von der Leyen.

SHARE

Mai mulţi lideri mondiali, artişti şi activişti au participat la „Global Goal: Unite for Our Future”, care a luat forma unui summit şi a unui concert.

Von der Leyen a vorbit despre rezultatul campaniei. CE şi Germania au promis împreună aproximativ 5,3 miliarde de euro, iar alte donaţii importante au venit din partea unor ţări ca SUA şi Canada.

Cancelarul german Angela Merkel a spus în timpul summit-ului că ţara ei, care a promis iniţial 525 milioane de euro investiţii în vaccinuri, va acorda alte 383 milioane de euro, potrivit dw.com, în timp ce Ursula von der Leyen a anunţat că UE va oferi alte 4,9 miliarde de dolari. 

Aproximativ 10 miliarde de euro au fost colectaţi de la UE, guverne şi filantropi, pe 4 mai, la o primă parte a summitului.

Von der Leyen a declarat că o provocare precum pandemia poate fi abordată „doar dacă lumea se uneşte”, subliniind că investiţiile în vaccinuri sunt necesare „la o scară şi viteză fără precedent”, informează News.ro.

Muzicieni şi actori au luat parte la concertul online care a avut, de asemenea, scopul de a strânge fonduri pentru a ajuta lumea să combată pandemia cu vaccinuri şi medicamente. 

Acest eveniment a fost găzduit de actorul Dwayne Johnson şi între cei care au cântat s-au numărat Shakira, Justin Bieber şi Miley Cyrus. Au fost prezenţi şi unii ca Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron şi David Beckham.

Înainte de summit şi concert, Ursula von der Leyen a vorbit despre puterea artiştilor de a inspira schimbarea. Ea a precizat că, la aceste evenimente, artiştii, oamenii de ştiinţă şi liderii mondiali „vor vorbi cu o singură voce, într-un real şi rar moment de unitate globală”.

Uniunea Europeană este „pe deplin angajată să asigure acces egal la un vaccin cu un preţ rezonabil, cât de curând posibil, pentru toţi cei care au nevoie”, a adăugat ea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.