Germania se pregătește de război. Stațiile de metrou, beciurile devin buncăre. Recrutare obligatorie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.06.2024 - 11:47
Germania se pregătește de război. Stațiile de Metrou, beciurile devin buncăre. Recrutare obligatorie - Foto: Facebook/NATO

Germania se pregătește de război. Germania și-a actualizat planurile de război pentru prima dată de la Războiul Rece, după ce amenințările din partea Rusiei au crescut. Statele Unite a avertizat recent că Putin va lovi Europa dacă Ucraina va fi înfrântă.

SHARE

Germania se pregătește de război. Documentul "Directiva-cadru pentru apărarea generală", lansat recent, detaliază măsurile drastice care ar transforma viața de zi cu zi a cetățenilor germani în caz de conflict.

Germania se pregătește de război. Stațiile de Metrou, devin buncăre. Recrutare obligatorie

Documentul de 67 de pagini, cunoscut sub numele de Directiva-cadru pentru apărare generală și publicat în această săptămână, prevede transformarea completă a vieții cotidiene a cetățenilor germani în caz de război.

Este un nou semn al modului în care Germania, care a avut o poziție ferm anti-militaristă încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost forțată să își adapteze politica de securitate și militară în urma războiului Moscovei împotriva Ucrainei.

Citește și: SUA în alertă. Submarinul rusesc nuclear „Kazan”, echipat cu rachete Kalibr-M, la 100 km de Florida

Documentul care pregătește Germania de război arată astfel:

Recrutare și Muncă Obligatori:

 • Reintroducerea recrutării obligatorii în armată.
 • Obligația pentru muncitorii calificați peste 18 ani de a lucra în anumite locuri, precum brutării și oficii poștale.
 • Medicii, psihologii, asistentele și veterinarii ar putea fi redistribuiți în roluri militare și de serviciu public.

Raționalizare și Stocuri de Alimente:

 • Guvernul va stoca alimente pentru a asigura "o masă caldă pe zi" pentru cetățeni.
 • Raționalizarea resurselor cheie, precum benzina și petrolul, cu ajutorul cupoanelor.

Protecție Civilă:

 • Transformarea stațiilor de metrou în buncăre temporare.
 • Pregătirea spitalelor pentru un aflux mare de pacienți.
 • Civilii trebuie să fie pregătiți să se ajute singuri și să ofere ajutor vecinilor în caz de nevoie.

Măsuri de Urgență:

 • Evacuarea civililor din anumite zone, fără a separa familiile.
 • Continuarea serviciilor meteo și reglementarea publicării prognozelor în caz de urgență.

Citește și: Piloții pregătiți de România să atace Rusia cu F-16, prea puțini. Avioane, staționate la Constanța?

Prezentând planurile, ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că este necesar ca țara sa să se înarmeze mai bine în fața agresiunii rusești.

Prezentând planurile, ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că este necesar ca țara sa să se înarmeze mai bine în fața agresiunii rusești.

Documentul avertizează că spitalele din Germania ar trebui să se pregătească să trateze un număr mare de pacienți pe o perioadă lungă de timp.

Citește și: Anunțul ce poate îngrijora România. Putin dă drumul la submarine de 2.000.000.000$ în Marea

Acesta adaugă că, în cazul în care izbucnește războiul, populația germană nu se poate baza pe "ajutorul organizat de guvern" pentru a fi oferit imediat, din cauza posibilității "producerii simultane de daune într-un număr mare de locații".

Prin urmare, se spune, civilii trebuie să fie pregătiți să se ajute mai întâi pe ei înșiși, precum și să ofere ajutor vecinilor, acolo unde este posibil.

Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou devin buncăre

Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou ar trebui să fie folosite ca buncăre temporare, se arată în document, adăugând că atacurile ar putea avea loc cu "timpi de avertizare extrem de scurți".

Autoritățile vor avea puterea de a evacua civilii în anumite zone - deși familiile nu ar trebui să fie separate, se precizează în document.

Deși se așteaptă ca serviciile meteorologice germane să continue chiar și în cazul unei situații de urgență, autoritățile ar putea interzice sau restricționa publicarea prognozelor.

Europa trebuie să fie pregătită de război până în 2029

Planurile actualizate ale Germaniei pentru timp de război vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin reprezintă o amenințare continuă la adresa securității Europei. Războiul său din Ucraina a intrat bine în al doilea an, fără un final concludent la orizont și cu temeri că acest conflict s-ar putea transforma într-un război mai amplu care să implice NATO.

Miercuri, ministrul german al Apărării, Pistorius, a fost citat de ziarul Der Spiegel, care a declarat: "Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029".

Pistorius a adăugat: "Nu trebuie să credem că Putin se va opri la granițele Ucrainei când va ajunge atât de departe".

În mod similar, voci din cadrul guvernului britanic au exprimat necesitatea de a fi pregătiți de război.

Fostul ministru britanic al apărării Ben Wallace a declarat în februarie că "războiul va veni" în Marea Britanie până la sfârșitul deceniului, în timp ce a cerut investiții mai mari în apărare.

Rusia amenință Occidentul cu un Război Mondial

În ultimele săptămâni, Rusia a emis unele dintre cele mai dure avertismente adresate până acum Occidentului, în contextul în care unii dintre aliații Ucrainei au dat Kievului permisiunea de a-și folosi armele pentru a lovi ținte limitate în interiorul teritoriului rusesc.

Miercuri, Putin a descris furnizarea de armament occidental ca fiind un "pas foarte grav și periculos", despre care a spus că ar putea duce la înarmarea dușmanilor săi de către Moscova.

Liderul rus a indicat în mod specific o ruptură în relațiile Rusiei cu Germania, susținând că apariția tancurilor germane în Ucraina a dus la un "șoc moral, etic", deoarece "atitudinea față de Germania în societatea rusă a fost întotdeauna foarte bună, foarte bună".

"Acum, când se spune că vor mai apărea câteva rachete care vor lovi ținte pe teritoriul rusesc, acest lucru, desigur, distruge în cele din urmă relațiile ruso-germane", a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te