Germania: Rusia generează o ameninţare „concretă şi imediată” pentru securitatea Europei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.04.2021 - 23:39
Annegret Kramp-Karrenbauer: Rusia generează o ameninţare „concretă şi imediată” pentru securitatea Europei/FOTO: Facebook/Annegret Kramp-Karrenbauer

Rusia generează o ameninţare „concretă şi imediată” pentru securitatea Europei, a atenţionat sâmbătă ministrul german al Apărării, care a subliniat că Moscova se defineşte tot mai mult drept un „contrapunct iliberal, antidemocratic faţă de Occident”, relatează agenția dpa.

SHARE

"Armele şi conflictul Rusiei în mijlocul Europei au creat pericole reale", a spus Annegret Kramp-Karrenbauer într-o conferinţă organizată de Fundaţia Konrad Adenauer.

Kramp-Karrenbauer s-a referit la desfăşurarea de trupe suplimentare ruse de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, măsură care în opinia sa nu este menită să inspire încredere, ci, dimpotrivă, să provoace o reacţie. Ea a accentuat că Germania şi Ucraina "nu vor cădea în capcana acestui joc al Rusiei".

Rusia, o ameninţare „concretă şi imediată”

Potrivit ministrului german, Rusia se defineşte tot mai mult drept un "contrapunct iliberal, antidemocratic faţă de Occident", demnitarul german dând ca exemple "atacurile cibernetice, exporturile de arme, influenţa politică ascunsă sau deschisă, crimele, angajamentul militar direct şi indirect", potrivit Agerpres.

Citește și: „Spre binele lor”, distrugătoarele americane nu mai ajung în Marea Neagră. Ale lui Putin, da

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre, relatează sâmbătă DPA.

Acestea au trecut sâmbătă prin Strâmtoarea Kerci din Peninsula Crimeea, a anunţat marina, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Uniunea Europeană, NATO şi Ucraina au criticat acţiunile Rusiei. Un înalt oficial al UE a vorbit despre o "evoluţie extrem de îngrijorătoare".

Preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Între timp, şeful operaţiunilor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se aşteaptă la un nou război.

Citește și: Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă

"Nu vedem nicio pregătire de atac acolo", a declarat el vineri noapte pentru televiziunea ucraineană. "De fapt, au fost înfiinţate spitale de campanie". Toate unităţile sunt în tabere, în zone de tragere, a spus el. "În limbaj militar, vorbim despre o demonstraţie de forţă", a adăugat el.

Între timp, un diplomat ucrainean a fost arestat în oraşul rus Sankt Petersburg. El a obţinut documente clasificate, ceea ce nu este compatibil cu statutul de diplomat, a anunţat serviciul federal de securitate FSB, citat de DPA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te