Germania alege strategia sud-coreeană în lupta împotriva noului coronavirus

DE Adelina Sahlean | 30.03.2020 - 14:58
Foto: Business Insider

Germania este pe cale să adopte strategia aleasă de Coreea de Sud împotriva noului coronavirus - multiplicarea testelor şi plasarea bolnavilor în carantină, cu scopul de a împiedica o saturare a spitalelor, care duc lipsă de personal, relatează AFP.

SHARE

Dată adesea ca exemplu în Europa în gestionarea epidemiei, Germania practică deja, potrivit autorităţilor, între 300.000 şi 500.000 de depistări săptămânal, un ritm mai mare decât al multor vecini europeni, mai ales Franţa, care rezervă testele doar bolnavilor cu o patologie severă.

Iar guvernul Angelei Merkel nu intenţionează să se oprească aici. Potrivit unui document de la Ministerul de Interne, care tocmai a fost dezvăluit de mai multe publicaţii, Executivul prescie o strategie inspirată de Coreea de Sud - cu cel puţin 200.000 de teste pe zi.

Urmează să fie testaţi de-acum toţi cei care cred că sunt atinşi de covid-19, dar şi toate persoanele susceptibile să se aflat în contact cu un bolnav, se arată în document. În prezent, depistările vizează persoane bolnave şi care s-au aflat în contact cu o persoană testată pozitiv.

În document se arată că geolocalizarea - un instrument folosit de Seul - este ”inevitabil pe termen lung”, pentru a permite populaţiei să urmărească locurile în care se află persoane testate pozitiv.

”Coreea de Sud poate fi un exemplu”, în pofida diferenţelor culturale între cele două ţări, declara duminică ziarului FAZ conducătorul Institutului Robert Koch, însărcinat să conducă lupta împotriva epidemiei în Germania, Lothar Wieler.

Coreea de Sud a fost citată ca exemplu în ultimele săptămâni - printr-o campanie masivă de depistare, o izolare a persoanelor infectate şi o urmărire cu ajutorul tehnologiei în vederea găsirii şi testării oamenilor cu care persoanele infectate s-au aflat în contact.

Cu 389 de decese la aproximativ 52.547 de cazuri în acest stadiu şi cu un nivel al mortalităţii de 0,7%, situaţia în Germania este departe de a fi atât de dramatică pe cât este în alte ţări europene. Însă, Wieler nu a exclus ca ţara să ajungă o situaţie ca în Italia, cu spitale debordate.

Germania este dotată cu un ”excelent sistem de sănătate, poate unul dintre cele mai bune din lume”, potrivit Angelei Merkel, iar pandemia scoate la lumina zilei relele sistemului sanitar german.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -