Germania: 120 de persoane infectate cu COVID-19, într-un complex de imobile din Göttingen

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.06.2020 - 13:41
Foto: Getty Images

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, luni, că 120 de persoane dintr-un complex de imobile din Göttingen, Germania, sunt infectate cu COVID-19, astfel că întregul complex a fost plasat în carantină.

SHARE

"În contextul informaţiilor apărute în presa locală referitoare la depistarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV2 într-un complex de imobile din oraşul Göttingen / Niedersachsen, Ambasada României la Berlin s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente în vederea obţinerii de informaţii cu privire la situaţia prezentată, numărul de cetăţeni români afectaţi, starea de sănătate a acestora, precum şi măsurile dispuse de autorităţi în acest context", a transmis, luni, MAE.

Astfel, din datele preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma campaniei de testare derulată în zona respectivă de către autorităţile locale, au fost identificate 120 de persoane infectate cu COVID-19, procedurile de verificare şi testare a tuturor persoanelor care locuiesc în complexul respectiv fiind în curs de desfăşurare.

De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor şi a produselor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona de carantină, fiind oferite, în mod gratuit, din donaţii, două mese pe zi şi alte bunuri de strictă necesitate. Totodată, în complex au fost operaţionalizate un punct medical mobil şi un centru de informare pentru rezidenţi.

"Cu referire la incidentele dintre rezidenţi şi forţele de ordine prezente la faţa locului, MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile germane, o parte dintre persoanele supuse măsurii carantinei au încercat să părăsească zona, acestea fiind oprite de autorităţile de ordine publică prezente la faţa locului. Totodată, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate au informat că, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infecţiei", a explicat MAE.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Berlin menţine dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de statul de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.