Un copil orfan a pus deoparte 10 € pentru ziua sa de naştere. A avut parte de surpriza vieții

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.09.2023 - 17:37
Un copil orfan a pus deoparte 10 €, pentru ziua sa de naştere - Foto: Pexles / Pixabay
Gerardo, un orfan de 11 ani, a pus deoparte 10 euro - Foto: Facebook/Guero Pesado Davila

La a unsprezecea sa aniversare, Gerardo, un copil orfan, nu ar fi făcut nicicum o petrecere cu stil, ci abia a avut un tort, pentru a sufla în lumânări și a-și pune o dorință. Dar, datorită simțului comunităţii, sărbătoarea s-a transformat în mult mai mult.

SHARE

Gerardo şi-a pierdut părinţii și locuiește cu bunicii. Ce a urmat de ziua lui de naştere este un eveniment pe care ţi-l aminteşti tot restul vieţii.

Copilul crește înconjurat de dragostea bunicilor, dar are resurse economice reduse în Torreón, oraș din statul mexican Coahuila. În ciuda dificultăților cu care s-a confruntat încă de la o vârstă fragedă, Gerado este un tânăr hotărât.

Gerardo, un orfan de 11 ani, a pus deoparte 10 euro

De ziua lui, economisise 200 de pesos (adică puțin peste 10 euro) pentru a organiza o petrecere foarte modestă, cu puțini prieteni. Mama unuia dintre colegii săi a fost însă creatoarea unui val de afecțiune colectivă, care l-a copleșit pe copil, oferindu-i o petrecere de neuitat.

Femeia a postat pe un grup de Facebook local de vânzări-cumpărări o postare, în care a distribuit fotografia curții casei bunicilor lui Gerardo și a invitației scrise de mână, pe o foaie de hârtie, pe care copilul o dăduse fiului ei.

Citeşte şi: Orfană, Anastasia Lazariuc își crește singură copiii. A trăit o iubire cu Mihai Constantinescu?

În postare scria: „Este coleg de școală cu fiul meu, i-a făcut această invitație, să-și sărbătorească ziua împreună. Copilul nu are tată, locuiește la bunici și nu au resurse pentru a face o petrecere.

Foarte încântat, i-a spus fiului meu că a strâns deja 200 de pesos, pentru a-și sărbători ziua de naștere.” Apoi ideea care atinge inimile: «Invităm întreaga comunitate să facă posibilă petrecerea de 11 ani a lui Gerardo, iar toată lumea i-ar putea aduce un cadou. I-am cumpărat deja tortul și am făcut deja jeleurile. Aduceţi tot ce vreţi.».

Într-o clipită, postarea a ajuns la sute de membri ai comunității din Torreón, iar curtea casei lui Gerardo a fost transformată în locația perfectă pentru o adevărată sărbătoare a satului, conform news.italy24.

Citeşte şi: Orfan de mamă, Ducu Darie refuză să își vadă tatăl celebru 20 ani. Relația pe care nu i-a iertat-o

Unii i-au adus dulciuri, niște baloane și decorațiuni, multe jocuri și, mai ales, multă afecțiune. Pentru a face atmosfera și mai veselă, o formație muzicală s-a oferit să cânte în onoarea lui Gerardo.

Fotografiile petrecerii au fost publicate apoi pe Facebook, de mama colegului lui Gerardo, care le-a mulțumit celor care au contribuit la fericirea copilului: «Mulțumesc mult, Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți oamenii care și-au pus puţinul avut pentru a face posibilă sărbătoarea lui Gerardo!".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te