Orfană, Anastasia Lazariuc își crește singură copiii. A trăit o iubire cu Mihai Constantinescu?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.07.2023 - 19:46
Orfană, Anastasia Lazariuc își crește singură copiii. A trăit o iubire cu Mihai Constantinescu? - Foto: Youtube

Cunoscuta interpretă de muzică uşoară, Anastasia Lazariuc, originară din Republica Moldova, supranumită „Privighetoarea Moldovei” împlineşte azi 70 de ani. Aceasta are o poveste de viaţă impresionantă. A început să muncească din adolescenţă şi a clădit o carieră de la zero.

SHARE

Artista s-a născut la 6 iulie 1953, în satul Bacioi, localitate din suburbia municipiului Chișinău. La vârsta de 14 a rămas orfană de tată.

Familia o ducea greu şi Anastasia l-a rugat pe directorul şcolii să-i ofere ceva de lucru ca să-şi poate ajuta familia. Directorului i s-a făcut milă şi i-a oferit Anastasiei jumătate de salariu de dereticătoare, ca să facă curăţenie în sălile de clasă.

Primul soț cunoscut pe băncile scolii

„La scurt timp avea să-l cunoască pe cel care urma să îi devină soț, Gheorghe Crigănuță. Într-o zi, după lecții, pe când Nastea (alint de la Anastasia) luase căldarea cu apă ca să-și îndeplinească munca, cineva o ajunse din urmă și apucă de căldare. Ea s-a întors brusc și când a văzut cine-i, mai n-a scăpat căldarea din mână.

Era Ghiță Crigănuță, cel mai frumos și cel mai deștept băiat din școală, care învăța în clasa paralelă.

Citește și: FOTO Un român a făcut Lefkada – Brașov în 2 zile. A încărcat Tesla Model Y de 5 ori. Cost: 600 lei

Ghiță îi luă căldarea cu apă și o duse spre clasa unde urma să facă curățenie Nastea. Fata și-a dat seama că băiatul știa despre munca ei”, scrie Elena Răileanu în cartea ”Privighetoarea din vis”, despre viaţa Anastasiei Lazariuc.

Anastasia Lazariuc s-a căsătorit cu Gheorghe Crigănuţă în 1975 şi a născut doi copii, pe Ileana şi pe Andrei. Au divorţat 15 ani mai târziu, în anul 1990.

Bărbatul, de profesie inginer, a căzut în patima alcoolului şi devenise gelos şi violent. Măcinat de boli, Gheorghe Grigănuţă s-a stins din viață în 2013, împăcat însă cu toată familia.

Apogeul carierei şi idila cu Mihai Constantinescu

Cariera Anastasiei Lazariuc a început încă pe când era elevă la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău, debutând cu piesa „Seară albastră”, devenită şlagăr în scurt timp.

În anul 1973, a câştigat premiul al II-lea la Festivalul Cântecului de la Liepāja, Lituania, iar în anul 1975 a fost angajată pentru doi ani ca solistă la Filarmonica din Cernăuți, înlocuind-o pe renumita interpretă Sofia Rotaru. În anul 1977, a devenit solista orchestrei Radiodifuziunii din Chișinău. 

În anul 1989, cu ocazia unui spectacol dedicat lui Eugen Doga de la Chișinău, Anastasia făcut cunoștință cu o echipă de artişti din România și astfel a apărut ideea unor turnee comune.

Din echipa respectivă făceau parte Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu. Este momentul în care Anastasia Lazariuc a început colaborarea cu Mihai Constantinescu. Cu acesta va face turnee în toată Republica Moldova și România.

Citește și: VIDEO Gradul de ocupare al stațiunii Eforie, doar 30% în timpul săptămânii. E mizerie și beznă

Anastasia Lazariuc a cântat pentru prima oară în România în 1989. În anul 1990, a susţinut un recital la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia.

În anul 1992, Anastasia Lazariuc s-a stabilit cu traiul în România, unde a devenit cunoscută mai ales pentru duetele cu Mihai Constantinescu, cu care ar fi avut și o idilă în acea perioadă.

Cei doi lansează mai multe piese de succes împreună

Cu un înainte, cei doi lansau albumul „Adio tristețe”, iar o melodie a artistului apărea pe CD-ul dublu al cântăreţei, lansat în 2003.
Citeşte întreaga ştire: Mihai Constantinescu a colaborat cu Anastasia Lazariuc, dar relația lor a creat controverse. S-a zvonit că artista a stat la baza divorțului artistului de prima soție

Cu un an înainte, cei doi lansau albumul „Adio tristețe”, iar o melodie a artistului apărea pe CD-ul dublu al cântăreţei, lansat în 2003.

În urma succesului celor doi, s-a zvonit că Anastasia Lazariuc nu ar fi fost doar partenera de scenă a lui Mihai Constantinescu, ci și amanta sa, așa cum scria Libertatea în luna mai, atunci când artistul a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce solistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii care l-au lăsat dependent de aparatele care-l țineau în viață.

Anastasia Lazariuc și Mihai Constantinescu s-ar fi iubit ani buni, deși în acea perioadă artistul era un bărbat căsătorit. Chiar fosta soție, Mihaela Constantinescu, a dezvăluit că i-a găsit împreună, moment în care relația sa cu solistul s-a rupt, potrivit Libertatea. 

Dar… așa cum s-a destrămat căsnicia lui Mihai cu Mihaela, la fel s-a stins, în timp, și pasiunea dintre Mihai și Anastasia, dar cei doi au rămas apropiați.

Totuși, Anastasia Lazariuc – cântăreața născută în localitatea Băcioi din Republica Moldova n-a fost văzută la spital, în această perioadă.

Citește și: Prima destinație turistică din lume unde îți petreci vacanța fără telefon. Ce alternative oferă

Cu toate acestea, o apropiată a celor doi ne-a declarat că artista se interesa mereu de starea prietenului său și se ruga pentru el.

Mihai Constantinescu, una dintre vocile „galeriei de aur“ a muzicii uşoare româneşti, s-a stins din viaţă pe 29 octombrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Decesul artistului a fost declarat în jurul orei 19.00, în urma unui stop cardio-respirator, al treilea suferit în decursul celor aproape şase luni de când era internat la Terapie Intensivă. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te