Generali de renume spun cum se va desfășura contraofensiva Ucrainei. „Ambițios și complicat”

DE Elena Andrei | Actualizat: 18.04.2023 - 21:58
Soldat ucrainean-FOTO: Armed Forces of Ukraine

Generali de renume spun cum se va desfășura contraofensiva Ucrainei. Principalele obiective ale contraofensivei vor fi distrugerea formațiunilor de luptă rusești și eliberarea teritoriului ocupat, dar cum vor face acest lucru.

SHARE

Ucrainenii vor căuta să atingă niște poziții din care armele lor cu rază lungă de acțiune, ghidate cu precizie, ar putea lovi ținte militare.

Vizate ar fi în special țintele militare rusești din Crimeea, peninsula Mării Negre anexată de trupele Kremlinului în 2014.

„Crimeea este decisivă în acest război”, a declarat generalul american Ben Hodges, fost comandant al forțelor armate din Europa, pentru Kyiv Post.

Generali de renume spun cum se va desfășura contraofensiva Ucrainei 

„Ucrainenii vor încerca să ajungă într-un punct în care să poată izola Crimeea și să o facă insustenabilă din punct de vedere militar.”

Scopul principal al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) va fi avansarea în sud, în sectoarele Zaporojie și Herson, unde Ucraina are șanse rezonabile de succes, dar nu și de o victorie copleșitoare și decisivă, au fost de acord analiștii militari.

Citește și: VIDEO Air Defender23, cel mai mare exercițiu aerian al NATO, în coasta Rusiei

În afară de un asalt principal din sud, ucrainenii vor lansa atacuri de sprijin în alte sectoare, parțial într-o încercare de a dezechilibra strategia rușilor, dar și pentru că eliberarea teritoriului ocupat de trupele ruse ar fi o măsură vizibilă a capacității militare ucrainene., un succes pe care conducerea națională, condusă de președintele Volodimir Zelenski, trebuie să-l demonstreze.

„Nu ar trebui să uităm niciodată că Ucraina este o democrație. Conducerea națională este responsabilă în fața alegătorilor. Și depinde de sprijinul internațional”, a declarat generalul strateg australian Mick Ryan într-un interviu pentru Kyiv Post.

Citește și: NATO nu va mai permite Rusiei nicio „ocupare temporară” de teritorii. Europa de Est, protejată

Atacul va fi, au spus analiștii occidentali și chiar platformele de informare rusești, într-o marjă substanțială, „cea mai ambițioasă și complicată operațiune încercată vreodată de AFU”.

O estimare a situației de la 16 aprilie publicată de grupul de mercenari ruși Wagner a prezis că vor fi implicați cel puțin 80.000 de soldați ucraineni și că, pe lângă atacul principal împotriva Crimeii, forțele Kievului vor lansa atacuri majore ce vizează copleșirea sau încercuirea trupelor ruse în Harkov, Lugansk și sectoarele din Donețk.

Amploarea ofensivei, secret militar

Locația exactă și amploarea ofensivei de primăvară a Ucrainei sunt secrete militare bine păzite.

Comandantul AFU, generalul Valeri Zalujnîi, va conduce probabil atacuri în majoritatea sectoarelor cu infanterie de asalt însărcinată cu spargerea fortificațiilor rusești, urmată de un tanc în stil blitzkrieg și asalt cu vehicule de luptă blindate capabile să conducă adânc și rapid într-un descoperire, când decalajul dintre fortificații este suficient de mare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te