Funeraliile Prinţului Philip: Prinţii William şi Harry vor merge separat, în ordinea succesiunii

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.04.2021 - 11:14
Prinţul William se va afla în faţă, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de Peter şi apoi de prinţul Harry. / Foto: vanityfair.com

Prinţii William şi Harry, care s-au confruntat cu dificultăţi în relaţia lor în ultimele luni, vor merge separat în timpul procesiunii funerare organizate sâmbătă pentru Prinţul Philip, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, relatează dpa.

SHARE

Ducele de Edinburgh, care a fost căsătorit cu regina Elisabeta a II-a timp de şapte decenii, va fi înmormântat sâmbătă, la Castelul Windsor, în vestul Londrei, în cadrul unei ceremonii la care vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19.

Prinţii William şi Harry, despărțiți de vărul lor, Peter Phillips

Reamintind de înmormântarea mamei lor, prinţesa Diana, după decesul ei tragic din 1997, pe când cei doi aveau 15 şi respectiv 12 ani, fraţii vor merge în spatele sicriului bunicului lor în timpul procesiunii funerare organizate în perimetrul Castelului Windsor.

Cu toate acestea, ei nu vor merge unul lângă celălalt. În schimb, vor merge în acelaşi rând, iar între ei se va afla vărul lor, Peter Phillips.

Citește și: O seară fierbinte: ambasadorul rus la Londra, convocat; trei diplomați ruși, expulzați din Polonia

Prinţul William se va afla în faţă, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de Peter şi apoi de prinţul Harry.

William şi Harry au avut o relaţie tensionată în ultima vreme, despre care Harry a vorbit în timpul interviului acordat luna trecută jurnalistei americane Oprah Winfrey. El a descris relaţia lor ca fiind una "distanţată momentan", el şi William fiind "pe căi diferite", însă a ţinut să precizeze că îşi iubeşte fratele.

Citește și: Ce cărți joacă România în conflictul proiectat de Rusia la Marea Neagră

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat să comenteze dacă modul în care William şi Harry vor merge în cadrul procesiunii funerare reflectă relaţia lor, potrivit agenţiei de ştiri PA Media.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.