O seară fierbinte: ambasadorul rus la Londra, convocat; trei diplomați ruși, expulzați din Polonia

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.04.2021 - 22:51
Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin/Foto: TASS

Oficiul pentru Afaceri Externe al Regatului Unit l-a convocat pe ambasadorul rus pe fondul „desfășurării de forțe militare în apropierea frontierei ucrainene și în Crimeea anexată ilegal”.

SHARE

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a fost convocat joi de Oficiul Afacerilor Externe, Comunitate și Dezvoltare al Marii Britanii (FCDO), joi, pe fondul „îngrijorării profunde cu privire la un model de activitate malignă, inclusiv intruziuni cibernetice, interferențe în procesele democratice și acumularea forțelor militare în apropierea frontierei ucrainene și în Crimeea anexată ilegal”.


Kelin a avut o discuție cu subsecretarul permanent al FCDO, Sir Philip Barton.

„La convocarea de astăzi, subsecretarul permanent al FCDO, Sir Philip Barton, a arătat clar sprijinul Regatului Unit pentru sancțiunile anunțate de președintele Biden ca răspuns la activitatea recentă a Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al FCDO.

„Sir Philip Barton l-a informat pe ambasador că Marea Britanie va continua să colaboreze cu aliații noștri pentru a contracara operațiunile maligne ale serviciilor de informații rusești."

Citește și

Daily Mirror: Tancuri rusești pictate în „dungi de invazie”, la granița cu Ucraina

Rusia furibundă din cauza sancțiunilor: „Cresc riscul de confruntare cu SUA. Ambasadorul, convocat”


Polonia a declarat joi trei diplomați ruși personae indezirabile, potrivit Ministerului de Externe polonez.

„La baza acestei decizii a fost încălcarea condițiilor de statut diplomatic de către persoanele menționate, precum și acțiuni menite să dăuneze Republicii Polonia”, se arată în comunicat.

La Moscova, ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a părăsit Ministerul rus de Externe, unde fusese convocat în legătură cu noile sancțiuni ale Washingtonului împotriva Moscovei, fără comentarii, a raportat TASS.

Automobilul său a plecat nu de la intrarea principală, ci de la o ușă laterală a clădirii agenției diplomatice ruse, pentru a ocoli reporterii.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.