Fox News şi Dominion Voting Systems au încheiat o înţelegere istorică de 787,5 milioane de dolari

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.04.2023 - 22:27
Rupert Murdoch, deţinătorul Fox News, la Forumul Mondial de la Davos - Foto: Flickr

Fox News, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, fost susţinător al lui Trump, şi Dominion Voting Systems, au încheiat o înţelegere istorică, de 787,5 milioane de dolari.

SHARE

După alegerile din noiembrie 2020, Fox a acuzat Dominion de fraudarea rezultatului.

Înţelegerea, despre care experţii juridici au spus că este cea mai mare tranzacţie încheiată de o companie media americană, a fost anunţată de cele două părţi şi de judecătorul din acest caz în ultimul moment.

Înţelegere istorică Fox - Dominion

Juriul fusese selectat mai devreme în cursul zilei, iar procesul era pregătit pentru declaraţiile de deschidere în Wilmington, Delaware. Dominion ceruse daune de 1,6 miliarde de dolari în procesul intentat în 2021.

Directorul general al Dominion, John Poulos, a numit înţelegerea "istorică".

"Fox a recunoscut că a spus minciuni despre Dominion care au provocat daune enorme companiei mele, angajaţilor şi clienţilor noştri", a declarat Poulos într-o declaraţie.

"Informarea veridică în mass-media este esenţială pentru democraţia noastră", a mai spus Poulos.

Citeşte şi: Postul TV de știri Fox News, judecat pentru defăimare la alegerile prezidențiale din 2020 din SUA

În cadrul procesului s-a pus în discuţie dacă Fox a fost responsabil pentru difuzarea afirmaţiilor false potrivit cărora maşinile de numărare a voturilor ale companiei Dominion, cu sediul în Denver, au fost folosite pentru a manipula alegerile prezidenţiale în favoarea democratului Joe Biden în detrimentul preşedintelui de atunci, republicanul Donald Trump.

Înţelegerea de marţi a scutit Fox de riscul ca unele dintre cele mai cunoscute figuri ale sale să fie chemate în boxa martorilor şi să fie supuse unui interogatoriu potenţial usturător, inclusiv directori precum Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, care ocupă funcţia de preşedinte al Fox Corp, precum şi prezentatorii Tucker Carlson, Sean Hannity şi Jeanine Pirro.

Citeşte şi: Rupert Murdoch, rol direct în jocul electoral făcut de Fox News, în alegerile prezidenţiale din 2020

Prezentatorul Fox, Neil Cavuto, a intervenit în emisiunea sa de ştiri "Lumea ta", în jurul orei 16:30, ora estului, pentru a anunţa acordul. O declaraţie a Fox a fost citită în direct.

"Suntem încântaţi că am ajuns la o înţelegere a disputei noastre cu Dominion Voting Systems", se arată în declaraţie, conform News.ro

"Recunoaştem hotărârile Curţii care au constatat că anumite afirmaţii despre Dominion sunt false. Această înţelegere reflectă angajamentul continuu al FOX faţă de cele mai înalte standarde jurnalistice.

Sperăm că decizia noastră de a rezolva această dispută cu Dominion pe cale amiabilă, în loc de acribia unui proces care provoacă diviziuni, permite ţării să meargă mai departe de aceste probleme", a mai transmis compania.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te