FOTO S-a descoperit cum arată sosiile lui Putin și în ce zone de război au fost trimise. Seamănă 50%

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.10.2023 - 12:18
S-a descoperit cum arată sosiile lui Putin - Foto: Profimedia Images

Cercetătorii au descoperit cum arată sosiile lui Putin și în ce zone fierbinți de război au fost trimise. S-a descoperit și că asemănarea este de numai 50% dar nimeni nu s-a prins de înșelătorie.

SHARE

Cercetătorii au descoperit cum arată sosiile lui Putin și în ce zone fierbinți de război au fost trimise. S-a descoperit și că asemănarea este de numai 50%.

Cercetătorii japonezi au afirmat că Vladimir Putin folosește mai multe dubluri diferite pentru aparițiile publice, pe baza unei analize detaliate a inteligenței artificiale.

Citește și: Putin înarmează MIG-urile cu rachete hipersonice nucleare. Din Marea Neagră îi țintește pe americani

Cercetările lor, bazate pe recunoașterea facială îmbunătățită prin inteligență artificială, compararea vocii și examinarea mișcărilor corpului, indică faptul că există mai mulți Putin, fiecare cu propria voce și maniere unice. 

S-a descoperit cum arată sosiile lui Putin și în ce zone de război au fost trimis

Afirmațiile potrivit cărora Putin ar folosi dubluri sau dubluri corporale nu sunt noi și au fost făcute atât de surse rusești, cât și de șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul-locotenent Kyrylo Budanov - dar au fost negate anterior de Kremlin, scrie Daily Mail.

Citește și: Teroriștii Hamas, care ucid oameni nevinovați în Israel, îi mulțumesc lui Putin pentru susțiere

Zvonurile privind utilizarea de dubluri de corp ale lui Putin abundă, în timp ce alții susțin că acesta suferă de o litanie de probleme de sănătate. 

Cu toate acestea, acum se pare că există dovezi științifice independente și convingătoare pentru utilizarea de către acesta a dublurilor.

 S-a descoperit cum arată sosiile lui Putin și în ce zone de război au fost trimise

Un reportaj pentru marea rețea de televiziune japoneză TBS a presupus că adevăratul Putin a găzduit parada anuală din acest an din Piața Roșie de Ziua Victoriei, pe 9 mai.

Dar o tehnologie sofisticată de recunoaștere facială a constatat că Putin care a inspectat Podul Crimeii în urmă cu zece luni se potrivește doar în proporție de 53% cu Putin din Piața Roșie.

'Experții în recunoaștere facială s-ar referi la acest lucru ca ''nepotrivire'' în majoritatea cazurilor, ceea ce ne conduce la presupunerea că poate fi vorba de un dublu', se arată în comentariu.

O altă apariție a lui Putin - pe frontul de război din Mariupol ocupat, în martie - arată o asemănare de doar 40% în ceea ce privește recunoașterea facială cu Putin văzut în Piața Roșie, spune analiza.

Între timp, a existat o asemănare de recunoaștere facială de doar 18% între Putin de pe Podul Crimeii și Putin din Mariupol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te