FOTO Cimitire pline la Roma, mii de morți stau neîngropați din ianuarie

DE Alexandru Pop | 01.05.2021 - 11:41
Cimitire pline la Roma, mii de morți stau neîngropați din ianuarie/FOTO: Digi24

Revoltă a angajaților de la pompe funebre din Roma declanșată chiar lângă clădirea în care sunt depozitate sute de sicrie, la cimitirul Prima Porta. Oamenii stăteau la coadă în fața biroului administrativ când a izbucnit protestul. Mii de morți stau neîngropați din ianuarie.

SHARE

O parte din aceștia se aflau acolo pentru a aduce cadavre pentru înmormântare sau incinerare, iar alții pentru a ridica cenușa vreunui decedat incinerat cu luni în urmă. „Este o situație tragică, rușinoasă”, a spus Maurizio, angajat al unei firme funerare. „Uiti-vă în jur, așteptăm cu toții. Ei dau vina pe coronavirus, dar aceasta este doar o scuză. Așa este în fiecare zi.”

„Spun că nu au spațiu, deci trebuie să așteptăm foarte mult”, a spus Gilberto, un alt angajat.

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?

Întins pe 140 de hectare în nordul Romei, Prima Porta este cel mai mare cimitir din Italia. Dar locurile de înmormântare lipsesc, iar crematoriul de aici, singurul din capitala italiană, funcționează la jumătate de capacitate.

Oamenii care au rude moarte încă din ianuarie spun că nici acum nu au fost îngropate sau incinerate, iar casele mortuare de la alte cimitire din oraș sunt în situații similare. Ama, compania municipală care administrează cimitirele, spune că întârzierile au fost agravate de decesele provocate de coronavirus și de reglementările impuse de Ministerul Sănătății din cauza pandemiei, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Citește și: Senator american: Putin, responsabil de „roiurile de OZN-uri” de deasupra navelor de război ale SUA

Dar, deși Covid-19 a contribuit la creșterea numărului de decese în Roma, cei de la pompe funebre spun că, de fapt, nimeni s-a preocupat să amenajeze mai multe spații de înmormântare. Ei spun că aproximativ 2.000 de trupuri neînsuflețite sunt în casa mortuară de la Prima Porta și „așteaptă” să fie înmormântate sau incinerate.

Vezi aici o galerie foto.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.