FOTO 21 de turiști blocați în mașini au murit de frig în drum spre o stațiune din Pakistan

DE Adina Mutăr | 08.01.2022 - 16:36

21 de turiști și-au pierdut viața în ultimele două zile după ce vehiculele lor au fost blocate din cauza ninsorilor abundente pe un drum spre stațiune faimoasă din apropierea capitalei Islamabad, au declarat sâmbătă autoritățile.

SHARE

Ministrul de Interne, șeicul Rashid Ahmed, a declarat că cel puțin 1.000 de vehicule sunt prinse în nămeți, deoarece zăpada abundentă și trunchiuri căzute au blocat mai multe drumuri în și în jurul stațiunii Murree, situată la 65 de kilometri de capitală.

Administrația orașului a dat publicității datele despre cei 21 de turiști care au murit în principal din cauza frigului și a lipsei de oxigen. Printre cei decedați se numără un polițist, soția acestuia și cei cinci copii ai lor.

Anterior, ministrul de Interne anunțase 16 morți din cauza frigului puternic și a lipsei de alimente și medicamente.

Murree a fost declarată zonă calamitată, Guvernul impunând stare de urgență în spitale, secții de poliție și birouri administrative.

Armata a fost chemată pentru a ajuta la operațiunile de salvare. Toate drumurile care duc la Murree au fost închise pentru publicul larg.

„Doar vehiculele care transportă alimente și pături au voie să se deplaseze”, a adăugat acesta.

Citește și

Stoltenberg, după reuniunea NATO: „Riscul unui conflict în Ucraina este real”

China avertizează SUA, Marea Britanie și Australia să retragă pactul AUKUS

 

Daud Faruk, voluntar al Fundației Al-Khidmat, una dintre cele mai mari organizații de caritate și de ajutorare din țară, a declarat Agenției Anadolu că echipele de salvare se străduiesc din greu să deblocheze și turiștii din hoteluri și din casele localnicilor, însă nu există nicio șansă de dezăpezire a drumurilor. 

„Situația este mai rea decât ne-am fi imaginat. Mii de vehicule sunt blocate, toate drumurile de la periferia stațiunii Murree sunt blocate de zăpadă abundentă", a declarat Faruk pentru Agenția Anadolu.

Echipele guvernamentale și neguvernamentale de salvare au reușit să mute un număr mare de turiști prinși în mașini ducându-i la hotelurile și reședințele private din apropiere.

Filmările difuzate de postul local Geo News au arătat zeci de vehicule îngropate sub zăpadă și câțiva turiști disperați mergând pe drumurile acoperite de zăpadă.

Sute de mii de oameni din tot Pakistanul călătoresc spre Murree și destinațiile turistice adiacente pentru a se bucura de zăpadă în timpul iernii.

Potrivit poliției, peste 100.000 de vehicule au intrat în Murree în ultima săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.