Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat la sediul poliţiei naţionale într-un dosar de corupție

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.07.2021 - 16:39
Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat la sediul poliţiei naţionale într-un dosar de corupție. / Foto: gds.ro

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost audiat joi, 15 iulie, la sediul poliţiei naţionale, într-un dosar de corupţie, transmite BTA.

SHARE

În faţa sediului poliţiei naţionale bulgare s-au strâns susţinători ai fostului premier, printre care preşedintele Federaţiei de arte marţiale mixte Stanislav Nedkov şi fostul ministru de interne Mladen Marinov. Atunci când Boiko Borisov a sosit la audiere, susţinătorii au început să scandeze ''Boiko'' şi ''Te aşteptăm''.

Citește și: Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, în lacrimi după anunțul eliberării fostului lider PSD

Mită de 102.000 euro, pentru rambursări ilegale de TVA

După mai puţin de o oră, Borisov a ieşit din sediul poliţiei bulgare şi a declarat presei că a fost convocat şi audiat despre lucruri întâmplate în perioada 2009-2012. Avocatul său, Menko Menkov, a spus că este vorba despre ''scorneli datând de acum 13 ani'' şi că nu există nicio probă împotriva fostului prim-ministru.

Ancheta pentru care Boiko Borisov a fost chemat la audieri vizează înregistrarea unei conversaţii la casa acestuia din Bankya, în apropiere de Sofia. La conversaţia respectivă, al cărei conţinut s-a scurs în presă în aprilie 2013, au luat parte Boiko Borisov, Miroslav Naidenov, ministru al agriculturii în primul guvern Borisov, şi procurorul-şef al oraşului Sofia, Nikolai Kokinov.

Citește și: Oltenia, cu 20% mai puțini absolvenți de BAC față de 2010. Ardeal: declin de 17%, Moldova: - 3%

Acuzaţiile împotriva lui Naidenov se referă la o mită de 200.000 leva (circa 102.000 euro) promisă lui Svetoslav Simeonov, şeful Fondului de stat pentru agricultură, în 2009. Acuzarea afirmă că scopul era de a-l face pe Simeonov să semneze ordine de plată pentru rambursarea ilegală a TVA-ului către companiile V.D.V. 007 EOOD şi Melcom OOD.

În timpul conversaţiei, Borisov l-a întrebat pe Kokinov despre evoluţia anchetei împotriva lui Miroslav Naidenov. Procurorul a explicat că martorul în dosar şi-a schimbat declaraţia. Din conversaţie a devenit evident că martorul respectiv este Svetoslav Simeonov. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.