Fost bodyguard al lui Sylvester Stallone, vânează traficanții sexual.145.000 lire, o ucraineancă

DE Elena Andrei | 10.04.2022 - 15:19
Veterani militari îi vânează pe traficanții sexual/foto: dailymail

Având experiență militară și fiind bine conectați la autorități, veteranii militari britanici au pornit la vânătoare de traficanți sexual. S-au oferit să dea o mână de ajutor după ce au constatat cât de repede s-au mișcat traficanții în criza refugiaților ucraineni.

SHARE

Reporterii The Daily Mail au însoțit săptămâna trecută o echipă de zece specialiști în securitate, care au avut în Afganistan și care acum protejează femeile de bandele de traficanți sexual care operează în jurul celei mai aglomerate puncte de trecere din Polonia, la Medika.

Un veteran, Billy Wright, fost bodyguard al actorului Sylvester Stallone, a identificat suspecți în 30 de secunde de când au ajuns la punctul de graniță. Era vorba de niște bărbați care stăteau în fața unei cafenele vizavi de graniță și priveau atenți refugiații care intrau, în majoritate femei și copii. 

După ce au aruncat o privire pe furiș, în trecere, pe telefonul unuia dintre suspecți, au constatat că făcea fotografii grupurilor ce intrau. 

Billy, care a călătorit în Polonia din Australia la doar două zile după invazia rusă, a explicat că bandele de traficanți funcționează pe baza identificării persoanelor vulnerabile, posibil să le cadă în plasă. 

„Vor identifica o victimă, de obicei o mamă mai în vârstă cu o fiică în jur de 20 de ani sau o mamă mai tânără cu fete adolescente. Este mai bine cu cât sunt mai tineri. Rata curentă pentru o fată în vârstă de 20 de ani este de 145.000 de lire sterline pe piața traficanților”, spune Billy Wright.

„Ei sunt în legătură cu traficanți în interiorul Ucrainei. Acolo, cineva face o poză posibilelor victime când se urcă în tren în gara din Lvov, să zicem. Poza va fi trimisă oamenilor care așteaptă pe această parte”.

Citește și

VIDEO Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL. A obținut 1.060 de voturi. Scurtă biografie

Patru soldați americani răniți în Siria într-un atac cu rachete al milițiilor susținute de Iran

În doar 15 minute de la sosirea veteranilor britanici, au fost identificați drept suspecți opt  traficanți.

Veteranii fac întâi misiuni de supraveghere, cu fotografii ale suspecților ce sunt trimise într-o bază de date partajate cu organizațiile de caritate împotriva traficului de persoane de la frontieră și cu poliția.

„Numai când vedem bărbații apropiindu-se de femei, încercând să le ademenească într-o mașină, acționăm”, spune Billy.

Folosind Google Translate de pe telefonul lor, veteranii arată femeilor un mesaj de genul:„Fiți atente, traficanții de persoane sunt în această zonă. Vă rugăm să nu acceptați nimic de la străini”. 

Unbound Now, o rețea de agenții împotriva traficului de persoane, spune că au văzut bărbați singuri încercând să atragă femeile în vehicule. „Este o situație dificilă în acest moment”, admite un purtător de cuvânt al organizației de caritate.

Voluntari veteranii au promis că vor rămâne la granițe atât timp cât refugiatele ucrainence sunt expuse riscului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te