Fiul lui Dmitri Medvedev este pe lista sancţiunilor Uniunii Europene

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.11.2023 - 16:00
Fiul lui Dmitri Medvedev este pe lista sancţiunilor - Foto: Profimedia Images

Ilia Medvedev, fiul fostului președinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, dar și o rudă a lui Vladimir Putin, sunt pe lista celei de-a douăsprezecea liste de sancţiuni propuse de Comisia Europeană.

SHARE

Printre cele 47 de persoane pe care Comisia dorește să le adauge pe listele de sancțiuni existente se numără verișoara lui Putin, Anna Tsivileva.

Aceasta conduce Fundația „Apărătorii Patriei”, care sprijină soldații ruși ce luptă în Ucraina.

Fiul lui Dmitri Medvedev este pe lista sancţiunilor Uniunii Europene

Pe lista extinsă se află și Ilia Medvedev, al cărui nume și dată a nașterii se potrivesc cu cele ale singurului fiu al fostului președinte al Rusiei.

El este vizat pentru că ar fi orchestrat o campanie de dezinformare și propagandă în Ucraina. Includerea rudelor înalților oficiali, inclusiv ale celor ai familiei lui Putin, va provoca furie la Kremlin, conform The Guardian.

În centrul propunerilor, care vor trebui în continuare aprobate de liderii UE, la următorul summit, din decembrie, se află decizii care vizează sufocarea veniturilor comerciale ale Rusiei.

Citeşte şi: Medvedev amenință Aliații NATO: „Vă vom strivi pe toți! Vom obține „pacea” în condițiile rusești”

Acestea includ interzicerea totală a vânzării în cadrul blocului comunitar de diamante brute și bijuterii rusești, folosind pietre prețioase din minele din Siberia.

Acest lucru ar putea elimina mai mult de 4,5 miliarde de euro (3,8 miliarde de lire sterline) pe an din vistieria Kremlinului, spune UE.

O interdicție a fost în lucru încă de anul trecut, dar a devenit realitate abia după ce Belgia, locul unde se află centrul mondial al diamantelor, în Anvers, și-a înlăturat obiecțiile, în vară, iar G7 a fost de acord ca sancțiunile să fie impuse, în timpul unui summit din Japonia.

Citeşte şi: Amenințările nucleare ale lui Medvedev, criticate dur de SUA: „Va fi un dezastru pentru Rusia”

„Interzicerea diamantelor rusești face parte dintr-un efort G7, de a pune la punct o interdicție internațională coordonată a diamantelor, care urmărește să priveze Rusia de această importantă sursă de venituri”, se spune în propunerea Comisiei.

Reprezentanții țărilor G7 se află acum într-o vizită de trei zile la Anvers, pentru a vedea cum ar funcționa interdicția sugerată.

Identificator unic

Conform unei propuneri înaintate de Belgia, tuturor diamantelor de peste o anumită dimensiune, considerată a fi între 0,5 și un carat, vor primi un identificator unic, printr-o înregistrare blockchain, care arată proveniența lor.

Acest lucru s-ar aplica la „între 80% și 90% din diamantele lumii”, spun diplomații, și le oferă imediat angrosiştilor și comercianților cu amănuntul o modalitate de a separa diamantele legale de cele ilegale.

Eforturile de introducere a sistemului de trasabilitate a fost plin de provocări, marile companii făcând lobby în țările G7 pentru a amâna mișcarea, chiar luna trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te