Medvedev amenință Aliații NATO: „Vă vom strivi pe toți! Vom obține „pacea” în condițiile rusești”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.08.2023 - 17:19
Dimitri Medvedev - Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat marți, 8 august, că adversarii Rusiei vor suferi înfrângerea în Ucraina, așa cum au suferit înfrângerea în Georgia acum 15 ani, tot în timpul invaziei ruse.

SHARE

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012, a ordonat un război împotriva Georgiei. Aceasta a trimis trupe în regiunea separatistă Osetia de Sud de la granița cu Rusia.

Medvedev amenință Aliații NATO: „Vă vom strivi pe toți!

Armata rusă a declanșat o operațiune numită de Moscova "impunerea păcii", în urma căreia a învins trupele georgiene într-un război care a durat cinci zile și a ajuns aproape de capitala Tbilisi.

Medvedev a menționat pe contul său de Telegram că "în spatele acțiunilor fostului președinte georgian Mihail Saakașvili se afla Occidentul colectiv, care chiar și atunci încerca să stârnească tensiuni în apropierea granițelor Rusiei."

Fostul dictator de la Moscova a subliniat că acum 15 ani, Rusia și-a „protejat poporul” din Osetia de Sud și Abhazia, o altă regiune separatistă georgiană, recunoscută ulterior de Moscova ca stat independent.

Citește și: Războiul, pe cale să se extindă în Marea Neagră. Erdogan, după discuțiile cu Putin: „Un dezastru”

Înainte de conflict, Rusia a acordat cetățenie rusă unui număr semnificativ de localnici din Osetia de Sud și Abhazia, apoi a atacat țara vecină sub pretextul că cetățenii săi sunt agresați. Același lucru l-a făcut Rusia și în 24 februarie 2022.

Medvedev a continuat afirmând că "Statele Unite și aliații lor de atunci nu aveau clar experiența necesară. Astăzi, ei continuă să conducă un război brutal cu mâinile altora, încercând să șteargă Rusia de pe harta lumii, deși Rusia nu a fost atacată de Occident, ba chiar țările occidentale aveau o relație foarte strânsă din punct de vedere comercial cu Rusia.

Citește și: România, cu porturi la Marea Neagră și Dunăre, țintă pentru Rusia. Putin pornește războiul naval

Referindu-se la situația din Ucraina, fostul președinte rus a declarat că "întregul sistem NATO luptă deschis împotriva Rusiei și a subliniat că Rusia deține "forțele necesare pentru a atinge obiectivele unei operațiuni militare speciale, făcând referire la invazia extinsă declanșată de Rusia în țara vecină la 24 februarie 2022.

Medvedev a încheiat susținând că "la fel ca în august 2008, inamicii noștri vor fi învinși, iar Rusia va instaura pacea în condițiile sale. Victoria va fi a noastră”.

Rusia duce, din februarie 2022, un război brutal, neprovocat, ucigând zeci de mii de civili ucraineni nevinovați. Chiar înainte de invazie, președintele Vladimir Putin cerea alianței NATO să se retragă la nivelul anilor 1997. România a aderat la NATO în 2004.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te