Final tragic al unui caz care a făcut înconjurul lumii. Britanica Madeleine McCann este moartă

DE Adina Mutăr | 04.06.2020 - 18:14

Madeleine McCann, fetița britanică dispărută în Portugalia când avea 3 ani, este moartă, a declarat joi un procuror din Germania, după ce un german aflat în închisoare pentru abuz de minori a fost identificat drept suspect de crimă în acest caz.

SHARE

Maddie venise cu familia în vacanță în stațiunea Pria da Luz, regiunea Algrave, și a dispărut din camera ei de hotel la 3 mai 2007, în timp ce părinții ei luau cina cu niște prieteni în restaurantul complexului turistic.

Dispariția ei a generat o cercetare la nivel internațional, postere cu fetița fiind puse în toată lumea, iar mai multe celebrități au făcut apel pentru informații care să ajute autoritățile la găsirea micuței.

Cazul a fost constant în atenția publicului, existând informații că aceasta ar fi în viață, văzută în diverse colțuri ale lumii, ipoteze verificate de poliție.

La începutul cazului, polițiștii portughezi i-au bănuit chiar și pe părinții fetiței, că i-ar fi dat un somnifer ca să doarmă cât sunt plecați la masă, iar acel somnifer ar fi ucis-o, ulterior ascunzând cadavrul și anunțând dispariția.

Părinții n-au renunțat niciodată la speranța că fetița lor este încă viață și au reactualizat permanent portretul acesteia, în caz că o vede cineva în vreun colț de lume.

„Presupunem că fetița e moartă. Procuratura investighează un cetățean german de 43 de ani, suspect de crimă”, a declarat joi procurorul Christian Wolters din Braunschweig.

Cetățeanul german, al cărui nume nu a fost dat publicității, a trăit în Algrave între 1995 și 2007 și a jefuit camere de hotel și case de vacanță, fiind impliccat și în traficul cu droguri, potrivit poliției germane. El a fost văzut în și în jurul stațiunii Praia da Luz la momentul când Madeleine McCann a dispărut la 3 mai 2007.

Ofițerii au fost informați despre suspectul german în urma unui apel din 2017, la zece ani după ce fata a dispărut.

Poliția britanică și cea germană fac apel la cetățeni pentru obținerea de informații, făcând publice fotografii cu vehiculele pe care le folosea suspectul în acea perioadă, o dubiță VW și un Jaguar.

Anterior, poliția germană a spus că suspectul, care a locuit în apropiere de Praia de Luz, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru abuzuri sexuale asupra minorilor. De asemenea, au spus că știu modul în care a fost ucisă Madeleine McCann.

Trupul fetiței nu a fost găsit.

Poliția mai are în cercetare o altă persoană, neidentificată, care a vorbit cu germanul de pe un număr de telefon portughez la 3 mai 2007, în momentul dispariției fetiței.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.