Fiica fostului președinte John F. Kennedy a fost numită ambasador în Australia

DE Edi Neagu | 16.12.2021 - 11:23
Caroline Kennedy a mai fost ambasador al SUA în Japonia. FOTO: Facebook

Caroline Kennedy are misiunea de a consolida frontul comun SUA-Australia pentru a combate ascensiunea Chinei.

SHARE

Preşedintele american Joe Biden a ales-o pe Caroline Kennedy, ultimul copil în viaţă al preşedintelui asasinat John F. Kennedy, ca ambasadoare a Statelor Unite în Australia, a anunţat miercuri Casa Albă într-un comunicat, notează AFP.

Această fostă ambasadoare americană în Japonia sub preşedinţia lui Barack Obama va trebui să fie confirmată de Senat.

Aşteptat de mult timp, anunţul a fost făcut la aproape un an după instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă, în contextul în care senatorii republicani amână majoritatea confirmărilor pentru posturile diplomatice cheie.

La Canberra, sarcina ei va fi să consolideze frontul comun dintre Statele Unite şi Australia pe fondul tensiunilor cu China în zona Indo-Pacific.

Citește și: Boala COVID a scăzut speranța de viață în România cu 1,4 ani. Numărul real al deceselor, mai mare

Anunţul din septembrie al achiziţiei de către Australia a unor submarine americane cu propulsie nucleară a provocat în special furia Beijingului, care a considerat-o drept o decizie "extrem de iresponsabilă".

Trimisul special al lui Joe Biden pentru regiunea Indo-Pacific, Kurt Campbell, a acuzat, la începutul lunii decembrie, China că "pune Australia în genunchi" cu un val de sancţiuni care, în opinia sa, aduc a "război economic".

În vârstă de 64 de ani, Caroline Kennedy este singurul copil în viaţă al lui JFK şi Jackie Kennedy. În 1999, fratele său John Kennedy Jr. a murit în prăbuşirea în mare a unui avion de mici dimensiuni pe care îl pilota. O moarte tragică - ca atâtea altele în rândul membrilor clanului -, până la punctul de a vorbi despre blestemul familiei Kennedy.

Citește și: Rafila: Formularul digital pentru pasageri trebuie completat cu 24 de ore înaintea intrării în țară

Ambasadoarea apare într-o fotografie rămasă celebră în care, copil fiind, s-a ascuns sub miticul Resolute Desk de la Casa Albă, în timpul preşedinţiei tatălui ei.

Ea a rezistat mai multe decenii apelurilor Partidului Democrat de a o vedea intrând în politică, preferând o viaţă axată pe scris - în special despre libertăţile civile - şi un loc de muncă la celebrul Metropolitan Museum din New York.

Caroline Kennedy a revenit în prim-plan cu ocazia campaniei prezidenţiale din 2008, ca o susţinătoare ferventă a candidatului Barack Obama, descriindu-l drept o persoană care i-a amintit de tatăl său.

Ea a vizitat adesea nord-estul Japoniei, devastat de cutremur şi tsunami în martie 2011, înainte de a ajunge ca ambasadoare între 2013 şi 2017.

După postul de la Tokyo, Caroline Kennedy s-a alăturat consiliului de conducere al gigantului aerospaţial Boeing, mai scrie AFP, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te