"Fetele Manson". Tinere, frumoase cu o minte diabolică. Crimele lor, inspirate de un ucigaș legendar

DE Daniel Toșa | 05.12.2022 - 16:04

Tinerele cunoscute sub numele de "Fetele Manson" au fost adolescente normale, drăguțe și deștepte, dar sunt ținute minte pentru uciderea brutală a șapte persoane. Fetele ucigașe au fost discipoli de sex feminin ai lui Charles Manson, legendarul criminal în serie.

SHARE

Susan Atkins, Patricia Krenwinkel și Leslie Van Houten au fost discipoli de sex feminin ai lui Charles Manson care au participat la o serie de crime menite să aducă scenariul apocaliptic al lui Manson, un război rasial pe care l-a numit "Helter Skelter". 

Dar cine erau fetele Manson?

În august 1969, Manson și-a chemat adepții, așa-numita "Familie Manson", să instige la Helter Skelter printr-o serie de crime efectuate în două locații în nopți consecutive.

Una dintre persoanele ucise a fost uimitoarea actriță Sharon Tate, care era însărcinată la acea vreme cu copilul soțului ei, Roman Polanski. Jay Sebring, Wojciech Frykowski, Abigail Folger și Steven Parent au fost, de asemenea, uciși în casa lui Tate în prima noapte; în noaptea următoare, Leno și Rosemary LaBianca, uciși de familia Manson, au fost uciși în casa lor.

Ucigașii cu sânge rece nu au arătat nicio milă față de Tate sau față de oricare dintre victimele lor, iar crimele au fost deosebit de macabre și atroce, șocând chiar și polițiștii veterani.

Aceștia au fost și mai șocați să afle că crimele au fost comise de câteva femei și bărbați tineri care urmau ordinele liderului carismatic al cultului lor. Promițând să ofere un sentiment de "familie", Manson le-a spălat creierul adepților săi și i-a convins să îi îndeplinească ordinele malefice. 

Dacă erați în viață atunci când s-a desfășurat această saga sumbră și derutantă, s-ar putea să vă dea fiori de la aceste fotografii din închisoare ale fetelor Manson și de la poveștile despre cine erau, ce au făcut și unde se află acum.

Susan Atkins "cea mai înfricoșătoare dintre fetele lui Manson"

Unul dintre procurori a numit-o pe Susan Atkins "cea mai înfricoșătoare dintre fetele lui Manson". Atkins era o dansatoare de club de striptease în vârstă de 21 de ani când l-a întâlnit pe Charles Manson și a căzut imediat sub vraja acestuia.

A devenit una dintre cele mai apropiate și devotate adepte ale acestuia. Atkins a mărturisit că a ucis-o pe actrița Sharon Tate, înjunghiind-o de mai mult de 10 de ori în timp ce frumoasa vedetă blondă din "Valley of the Dolls" pleda pentru viața fiului ei nenăscut (Roman Polanski, soțul ei, era plecat la Londra în momentul crimelor. Cuplul se căsătorise cu doar un an înainte).

Când a fost judecată pentru crimele lui Manson, Atkins a fost inițial condamnată la moarte. Ea a reacționat provocând instanța: "Ar fi bine să aveți grijă de copiii voștri" și "Ar fi bine să vă încuiați ușile". 

Susan Atkins a murit în închisoare

Atkins a fost condamnată la moarte, dar, datorită unei schimbări în legislația californiană, sentința i-a fost redusă la închisoare pe viață. Ea a solicitat eliberarea condiționată de 13 ori, dar a fost mereu refuzată.

În calitate de deținută, Atkins s-a răzgândit. A devenit creștină și și-a cerut scuze pentru crimele din trecut. Chiar și membri ai personalului închisorii au pledat pentru eliberarea ei condiționată, dar fără succes. Susan Atkins s-a căsătorit de două ori în timp ce era încarcerată. În 2008, a fost diagnosticată cu cancer la creier și a pledat pentru ultima oară în fața comisiei de eliberare condiționată pentru a i se acorda libertatea din cauza bolii sale. Încă o dată, a fost refuzată. Susan Atkins a murit în închisoare în 2009. Avea 61 de ani. 

Patricia Krenwinkel, fost asistent administrativ

Fosta secretară s-a alăturat familiei Manson imediat după ce l-a întâlnit pe Charles Manson la o petrecere din California. Era tânără - doar 19 ani - și impresionabilă când s-a trezit absorbită de retorica Manson. Krenwinkel i-a înjunghiat pe Leno și Rosemary LaBianca în casa lor și a fost cea care a scris "Moarte porcilor" pe perete cu sângele victimelor. La proces, Krenwinkel a fost găsită vinovată de șapte capete de acuzare pentru crimă. 

Patricia Krenwinkel este cea mai longevivă deținută din California

În prezent, Patricia Krenwinkel, acum în vârstă de 69 de ani, este încarcerată la Institutul pentru femei din California din Corona, California. După moartea lui Susan Atkins, Krenwinkel a devenit cea mai longevivă femeie deținută din statul California.

În calitate de deținută, Krenwinkel nu a manifestat niciuna dintre tendințele criminale pe care le avea când era fata lui Manson. De fapt, ea este implicată în programele de reabilitare ale închisorii. Privind în urmă la crimele lui Manson, Krenwinkel s-a autointitulat "lașă". Krenwinkel s-a pronunțat împotriva cultului eroic al lui Manson, îndemnând o nouă generație de oameni să nu-l privească pe Manson ca pe un erou sau un salvator, ci ca pe un nebun și un criminal. 

Leslie Van Houten, fosta regină a balului de absolvire a liceului

Drăguța și micuța Leslie Van Houten a fost regina balului de absolvire a liceului său înainte de a cădea sub vraja hipnotică a lui Charles Manson. Prietenul lui Van Houten a fost cel care i-a făcut cunoștință cu Manson la sfârșitul anilor '60, iar Van Houten a început curând să creadă că Manson era un Iisus Hristos care se întorcea.

Ea a fost condamnată în 1978 pentru rolul ei în uciderea lui Rosemary LaBianca. A fost nevoie de trei procese și de aproape zece ani pentru ca ea să fie condamnată. 

Leslie Van Houten se află în aceeași închisoare cu Patricia Krenwinkel

În prezent, Leslie Van Houten este încarcerată la California Institute for Women din Corona, California, aceeași instituție care o găzduiește pe Patricia Krenwinkel, o altă discipolă a lui Manson. Oficialii închisorii se asigură că cele două foste fete Manson nu au contact una cu cealaltă în închisoare. La fel ca Krenwinkel, Van Houten a fost o deținută model și este pocăită de participarea sa la crimele lui Manson. Ea a declarat că îi este "profund rușine" că s-a lăsat manipulată de Manson. Comisia de eliberare condiționată a refuzat de 19 ori eliberarea condiționată a lui Leslie Van Houten. 

Lynette "Squeaky" Fromme

În timp ce fetele lui Manson, Leslie Van Houten, Susan Atkins și Patricia Krenwinkel au fost judecate, Lynette "Squeaky" Fromme, una dintre adeptele lui Manson care nu a avut legătură cu crimele, a condus un grup de membri ai cultului Manson care au campat în fața tribunalului în semn de susținere.

După încarcerarea lui Manson și a fetelor Manson, Fromme nu a terminat de făcut treaba cultului. În 1975, ea a încercat să îl asasineze pe președintele de atunci Gerald Ford. Ea a îndreptat o armă încărcată spre președinte în timpul unui eveniment din Sacramento, dar arma s-a blocat. Serviciile secrete au arestat-o imediat pe Fromme.

Squeaky Fromme a continuat să comunice cu Manson

Tentativa ei de asasinare a președintelui Ford i-a adus lui Squeaky Fromme o condamnare pe viață într-o închisoare federală din Virginia de Vest. În 1987, ea a reușit să evadeze din închisoare și a fost subiectul unei vânători de oameni la nivel național. A fost recapturată două zile mai târziu, rătăcind pe un drum de țară la doar câțiva kilometri de închisoare. Fromme a păstrat o corespondență cu Manson cât timp au fost amândoi în închisoare. După ce a ispășit o pedeapsă de 34 de ani pentru tentativa de asasinat, Fromme a fost eliberată condiționat în 2009. Se crede că în prezent locuiește în nordul statului New York. Charles Manson a murit în noiembrie 2017.

Fetele Manson au reprezentat inocența transformată în rău

Brutalitatea crimelor și a crimelor comise de fetele Manson a contribuit la evidențierea puterii unui lider carismatic de a atrage oamenii să facă lucruri pe care în mod normal nu le-ar face niciodată.

Manson a reușit să își influențeze grupul de tineri adepți și să le spele creierul pentru a-i face să adopte modul său de gândire. Pentru mulți, fetele Manson au reprezentat capacitatea unui lider de cult malefic de a manipula și controla mințile unor tineri adulți impresionabili. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te