Federaţia Rusă îl atacă pe Emannuel Macron, invocând Războaiele Napoleoniene, de acum 219 ani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 20.02.2023 - 11:44
Federaţia Rusă îl atacă pe Emannuel Macron, invocând Războaiele Napoleoniene, de acum 219 ani - Foto: Wikimedia/The Russian Presidential Press and Information Office/CC BY 4.0

Federaţia Rusă îl atacă pe preşedintele francez Emannuel Macron, invocând Războaiele Napoleoniene, care au avut loc acum 219 ani. Ministerul rus de Externe a invocat războaiele de acum două secole, acuzând Occidentul că a încercat să schimbe guvernul rus.

SHARE

„Franța nu a început cu Macron, dar rămășițele lui Napoleon, venerate la nivel de stat, se odihnesc în centrul Parisului. Pentru ca Franța să înțeleagă totul, la fel și Rusia”, a declarat oarecum criptic purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova.

Războaiele napoleoniene (18 mai 1803 – 20 noiembrie 1815) au fost o serie de războaie europene între Primul Imperiu Francez, sub Napoleon, şi aliații săi, contra diferitelor coaliții imperiale, din care făcea parte inclusiv Rusia Ţaristă. Ele au pus capăt dominației franceze asupra Europei Continentale.

Nou atac marca Federaţia Rusă, asupra Occidentului şi preşedintelui Emannuel Macron

Comentariile au venit ca răspuns la un interviu acordat de președintele francez Emmanuel Macron, pentru Le Journal de Dimanche, în care acesta a spus:

„Vreau înfrângerea Rusiei în Ucraina și vreau ca Ucraina să își poată apăra poziția, dar sunt convins că sfârşitul nu va fi unul militar.

Citeşte şi: Zaharova amenință SUA: „Pentagonul a dat undă verde atacurilor cu drone pe teritoriul rus”

Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie învinsă complet, atacată pe pământul ei. Aceşti comentatori vor mai presus de toate să şteargă Rusia de pe faţa pământului. Aceasta nu a fost niciodată poziţia Franţei şi nu va fi niciodată", a declarat Macron, conform News.ro.

Spre contraofensivă

Moscova a acuzat Franța și Occidentul că încearcă să schimbe guvernul de la Moscova, făcând aluzie la comentariile lui Macron, că mai multe încercări de schimbare a regimului au avut loc în Rusia, dar toate s-au încheiat cu eșecuri. 

Emmanuel Macron a promis că va spori sprijinul acordat Ucrainei, pentru a garanta înfrângerea Rusiei, în timpul discursului său de la Conferința de Securitate din München.

Citeşte şi: Zaharova se ia de Moldova: „Apărați Ambasada Rusiei. Sper să ne audă Chișinăul”

„Acest lucru este clar – nu o putem lăsa [Rusia] să câștige, dacă vrem o ordine internațională stabilă și o pace durabilă”, a spus Macron.

„Trebuie să ne întărim absolut sprijinul și efortul de a ajuta poporul ucrainean și rezistența armatei sale și să le permitem să desfășoare contraofensiva, care singură va permite negocieri credibile, în condițiile alese de Ucraina”, a spus el, adăugând că săptămânile şi lunile următoare sunt decisive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te