FBI, la Mar-a-Lago, căuta dovezi că Trump a vrut să vândă secrete nucleare către Arabia Saudită

DE Elena Andrei | 12.08.2022 - 20:06
Trump, la o întâlnire cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, în cadrul summit-ului G20 de la Osaka, în iunie 2019/foto: Profimedia Images

Citând experți anonimi în informații clasificate, The Washington Post a declarat că percheziția a arătat îngrijorarea oficialilor guvernamentali americani cu privire la ce fel de informații ar putea fi găsite la Mar-a-Lago și dacă acestea ar putea cădea în mâini greșite.

SHARE

Un raport al Comisiei Camerei Reprezentanților a formulat o serie de acuzații la adresa Administrației Trump, inclusiv că a încercat „să grăbească transferul de tehnologie nucleară americană extrem de sensibilă către Arabia Saudită".

Acest lucru ar fi fost făcut fără o analiză a Congresului și cu o potențială încălcare a Legii energiei atomice care restricționează exportul de tehnologie nucleară americană.

Acest raport al Camerei Reprezentanților a evidențiat preocupările denunțătorilor cu privire la „eforturile Administrației Trump de a transfera tehnologie nucleară sensibilă către Arabia Saudită” și a fost postat joi pe Twitter de Judd Legum, care conduce buletinul informativ Popular Information.

„Nu știm de ce Trump a luat documente nucleare clasificate", a declarat Legum într-un tweet ulterior. „Dar anumite informații nucleare ar avea o valoare economică foarte mare pentru Arabia Saudită și alte guverne".

Citește și

VIDEO Cel mai letal grup de atac naval USS George H.W. Bush, spre Europa. „Vom distruge adversarii”

SUA: Trupele americane din România vor fi trimise, prin rotație, și în țările baltice

Profesorul de drept de la Universitatea Fordham, Jed Shugerman, a scris pe Twitter: „De ce ar vrea Trump să păstreze documente nucleare?. Este timpul să revizuim acuzațiile uimitoare ale Comitetului de Supraveghere al Camerei din 2019 privind corupția nucleară", între Administrația Trump și Arabia Saudită/Qatar".

Procurorul general Merrick Garland a declarat că a aprobat decizia privind mandatul de percheziție la reședință.

Departamentul de Justiție a depus o moțiune pentru a face public mandatul, ceea ce s-ar putea întâmpla vineri după-amiază.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.