Factura la telefon primită de un bărbat după ce a fost în vacanță în Europa. „Sunteți nebuni?”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.04.2024 - 17:55
Factura la telefon primită de un bărbat după ce a fost în vacanță în Europa. „Sunteți nebuni?” - Foto: Shutterstock

Factura la telefon primită de un bărbat după ce a fost în vacanță în Europa. „Sunteți nebuni?” Iată ce preț are de plătit și cum și-a dat seama?

SHARE

Factura la telefon primită de un bărbat după ce a fost în vacanță în Europa. „Sunteți nebuni?” Iată ce preț are de plătit și cum și-a dat seama?

Factura la telefon de infarct după vacanță

Un turist american a primit o factură de șase cifre după o scurtă vacanță în Elveția. Pe factură scria că datorează furnizorului de telefonie 143.000 de dolari.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu elevii, de Ziua Unirii Principatelor Române. Când este următoarea vacanţă

Rene Remund și soția sa Linda au călătorit în Elveția în septembrie anul trecut, și nu era prima de acest fel, având în vedere că este locul de unde este el originar.

Ca de obicei, Remund s-a asigurat că furnizorul său de telefonie mobilă a fost notificat de deplasare, mergând într-un magazin pentru a se interesa de condițiile de roaming. El a spus că, în calitate de client de 30 de ani, i s-a spus că este "acoperit", arată New York Post.

Dar, în timp ce se bucura de peisajele din Elveția și trimitea familiei fotografii, turistul nu s-a gândit nici măcar o dată că aceste mesaje i-ar pute aduce costuri zilnice de roaming de mii și mii de euro.

După ce s-a întors acasă și a primit factura T-Mobile, Remund a crezut că aceasta era în valoare de 143 de dolari, ceea ce i s-a părut "rezonabil".

Cum a reacționat când a aflat suma?

„Primesc această factură T-Mobile și nu mă deranjează foarte mult pentru că citeam 143 de dolari", a explicat el, adăugând că abia când a mers să plătească factura și-a dat seama că erau multe zerouri peste

„Spun: 'Scuzați-mă'". "143.000,00 dolari... Sunteți nebuni?" le-a zis el reprezentaților din punctul de vânzare. Potrivit facturii de telefonie mobilă, Remund a consumat 9,5 GB de date în timp ce se afla în Europa, în valoare de câteva mii de dolari în fiecare zi.

Și în timp ce 5-10 GB nu este considerată o cantitate mare de date, neacoperirea taxelor de roaming va determina un utilizator să piardă mii de dolari foarte repede, arată sursa citată.

„Am sunat la [T-Mobile] și fata m-a pus în așteptare pentru o vreme. Mi-a spus că verifică și revine, iar când a revenit a spus că este o factură corectă”

Citeşte şi: Încep zilele libere pentru elevi. Când va fi prima vacanță de iarnă din calendarul școlar

„I-am zis: Cum adică este o factură corectă? Iar ea a zis: Ei bine, asta e suma de plată" "I-am spus: Glumești... Ești nebună" După confirmarea angajatului de la call center, factura sa a rămas în valoare de aproximativ 143.000 de dolari, iar americanul a angajat un avocat pentru a argumenta faptul că a fost „acoperit" pentru roaming internațional pentru a evita astfel de taxe „exorbitante".

Avocatul său a trimis o scrisoare către președintele T-Mobile, dar nu a primit niciun răspuns până acum câteva zile. Scrisoarea de la T-Mobile spunea că furnizorul de servicii "regretă" taxele și că Remund va primi un „credit" pentru a scădea întreaga factură telefonică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te