Facebook, Instagram și Twitter blochează postările cu violențele din Ierusalim

DE Elena Andrei | 08.05.2021 - 16:41
Facebook, Instagram și Twitter au cenzurat și șters postări despre ce se întâmplă în Ierusalim/Foto: aa.com.tr

Facebook, Instagram și Twitter au cenzurat și șters postări și hashtag-uri legate de tensiunile recente din Ierusalimul de Est.

SHARE

Utilizatorii de pe Twitter au criticat companiile de socializare pentru cenzurarea conținutului legat de ceea ce se întâmplă în Sheikh Jarrah.

„Twitter combate conținutul care expune dislocarea ilegală a palestinienilor din cartierul Sheikh Jarrah, din Ierusalim", informează NewPress, al cărui cont în limba engleză a fost suspendat de „administrația Twitter".

Alți utilizatori, printre care #SaveSheikhJarrah, au declarat pe Twitter că Instagram a șters „toate postările ce arătau cum acționează israelienii în Sheikh Jarrah”, ăn timp ce facebook limitează și cenzurează postările.

Curtea Centrală israeliană din Ierusalimul de Est a aprobat o decizie de evacuare a șapte familii palestiniene din casele lor în favoarea coloniștilor israelieni, la începutul anului 2021 și urma ca decizia să fie pusă în aplicare.

Palestinienii din Ierusalim au protestat în solidaritate cu locuitorii cartierului Sheikh Jarrah, ceea ce a dus la ciocniri violente cu poliția israeliană.

Vineri noaptea, numărul de răniți palestinieni la Moscheea Al-Aqsa, Poarta Damascului din Orașul Vechi și cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est a ajuns la 205.

Poliția israeliană a încercat să disperseze protestatarii folosind grenade asomatoare și gaze.

În interiorul Moscheii Al-Aqsa, poliția israeliană a atacat oamenii care efectuau „tarawih”, rugăciuni speciale de noapte în luna sfântă musulmană a Ramadanului.

Moscheea Al-Aqsa este al treilea cel mai sfânt loc din lume pentru musulmani.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est, unde se află Al-Aqsa, în timpul războiului arabo-israelian din 1967.

A anexat întregul oraș în 1980 într-o mișcare niciodată recunoscută de comunitatea internațională.

SUA și-au exprimat îngrijorarea extremă și au cerut încetarea violențelor din Ierusalimul de Est.

„Statele Unite sunt extrem de îngrijorate de confruntările aflate în desfășurare în Ierusalim, inclusiv în Haram al-Sharif / Muntele Templului și în Sheikh Jarrah, care au dus la rănirea a zeci de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Nu există nicio scuză pentru violență, dar o astfel de vărsare de sânge este deosebit de tulburătoare acum, în ultimele zile ale Ramadanului”, se arată în declarație.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.