Explozie de cazuri noi de COVID-19 în Italia

DE Daniel Toșa | 22.07.2021 - 14:02
Explozie de cazuri noi de COVID-19 în Italia/FOTO: Pixabay

Varianta Delta face ca numărul contaminărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 cazuri noi față de 3.558 din ziua precedentă.

SHARE

În aceste condiții, ori se revine la închidere, ori se încearcă limitarea infectărilor permițând doar celor imunizați sau celor care au un test negativ să intre în locurile aglomerate.

Așadar, accesul în cinematografe și teatre, meciuri și concerte mari, mijloace de transport și discoteci, piscine și săli de sport, congrese și, poate, chiar și baruri și restaurante în interior se va face doar cu certificatul verde.

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze, dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite, potrivit Mediafax.

Citește și: Predoiu, răspuns dur la acuzațiile lui Daniel Morar: i-ar fi „topit“ lui Kovesi sute de dosare

Cei 38 de milioane de italieni care și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde. Libertăți limitate pentru cei care nu s-au vaccinat sau nu au avut COVID-19 sau pentru cei care nu vor să cheltuie 20 de euro pentru un test ori de câte ori vor să iasă la o pizza sau la un film

Fără certificatul verde, italienii riscă o vară în fața televizoarelor, deoarece în absența unui permis, aproape toate locurile de divertisment devin inaccesibile.

Certificatul va fi folosit pentru sala de sport sau piscină, pentru cinema sau teatru, pentru cumpărături în centre comerciale, conferințe și târguri în interior și discoteci.

Citește și: Fiica ambasadorului afgan la Islamabad, răpită și torturată. Ambasadorul Pakistanului, convocat

Green Pass va fi, de asemenea, folosit pentru evenimente majore, sportive și altele, cum ar fi concertele.

În ce privește restaurantele de interior, dezbaterea este încă deschisă, dar pare că certificatul verde va deveni obligatoriu.

Clienții care intră fără permis riscă o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea pe 5 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.