Exact ce critica președintele Trump. Ginerele deține proprietăți în Baltimore pline de șobolani

DE Adina Mutăr | 29.07.2019 - 14:49

Președintele Donald Trump și-a petrecut o mare parte din weekend atacând municipalitatea Baltimore și pe reprezentantul democrat Elijah Cummings, al cărui district include o mare parte a metropolei, pentru mizerie, uitând de propriul ginere, scrie Newsweek.

SHARE

Președintele a numit zona „o dezordine dezgustătoare, infestată de șobolani și de rozătoare” în care „nicio ființă umană nu ar vrea să trăiască”.

Ceea ce nu a menționat Trump a fost că ginerele său, Jared Kushner, deține de fapt o serie de proiecte de locuințe din apropiere care au încălcat sute de reguli din Codul construcției și funcționării clădirilor pentru locuit.

Kushner, care este consilier senior al Casei Albe și își păstrează dreptul de proprietate asupra acestor clădiri în ciuda rolului său în Administrație, a fost raportat că a încălcat peste 200 de reguli ale Codului pentru apartamentele pe care compania sa le-a deținut în noiembrie 2017, potrivit lui Kevin Kamenetz, șeful Executivului municipalității Baltimore la acea data.

Kushner Cos., societatea ginerelui lui Trump, a încălcat toate acele reguli într-un singur an și a făcut niște reparații doar după ce municipalitatea a amenințat că va impune amenzi și va reține plățile Departamentului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană (HUD) pentru proprietățile cu venituri reduse.

„Spre deosebire de afirmațiile reprezentantului companiei Kushner Cos. că sunt în conformitate cu legile locale, inspectorii noștri au identificat și au citat peste 200 de încălcări ale Codului în proprietățile deținute de Jared Kushner”, a spus Kamenetz la acea dată.

„Reparațiile au fost făcute numai după ce amenințările cu privire la reținerea chiriilor sau la amenzi au fost repetate, iar în nouă cazuri a trebuit să amenințăm cu sancțiuni drastice”, a explicat el.

„Ne așteptăm ca toți proprietarii să se conformeze cerințelor Codului care protejează sănătatea și siguranța chiriașilor, chiar dacă socrul proprietarului este președintele Statelor Unite”.

Deși niciunul dintre proiectele de locuințe ale lui Kushner nu se află direct în cel de-al 7-lea district din Maryland, pe care Cummings îl reprezintă și care cuprinde mai mult de jumătate din orașul Baltimore și cea mai mare parte a districtului Howard, unele clădiri sunt destul de aproape pentru a împărtăși aceleași coduri poștale cu cele din zona aflată sub mandatul lui Cummings.

În locuințele lui Kushner stau în chirie în jur de 20.000 de persoane, dintre care multe sunt afro-americane.

Trump l-a atacat sâmbătă pe congresmanul Cummings într-o serie de postări pe Twitter, acuzându-l că prestația sa este foarte slabă în districtului său. Ba chiar a sugerat, fără a cita vreo dovadă, că reprezentantul ar fi gestionat în mod corupt fondurile pentru Baltimore.

„Senatorul Elijah Cummings a fost un opresor brutal, care a strigat și a țipat la bărbații și femeile de ispravă de la Patrula de Frontieră cu privire la condițiile de la granița de sud, când de fapt districtul său din Baltimore este de departe și mai periculos”, a scris președintele.

„Dacă ar petrece mai mult timp în Baltimore, poate că ar putea ajuta la curățarea acestui loc foarte periculos și murder”.

Atacul președintelui asupra lui Cummings a venit după ce Comitetul de Supraveghere al Camerei, pe care îl prezidează reprezentantul din Maryland, a votat joi pentru a cita postările și mesajele personale ale ale unor oficiali ai Casei Albe, inclusiv cele ale fiicei președintelui, Ivanka Trump, și ale  soțului ei, Kushner, pentru conținut rasist.

Președinta Camerei, Nancy Pelosi, democrat din California, și mulți alți parlamentari democrați au catalogat, din nou, atacul lui Trump asupra lui Cummings, ca rasist.

The Baltimore Sun scrie că Baltimore a scris pagini de istorie, este un oraș mândru, cu un venit mediu peste media națională, cu Spitalul Johns Hopkins, cel mai important centru medical al Americii.

În linii generale, la perpetuarea zonelor insalubre a contribuit și ginerele președintelui care deținea  exact niște clădiri infestate de șobolani, așa cum acuză Trump, și unde nu a făcut curățenie decât amenințat.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te