Elon Musk lansează un avertisment de Armagedon "când, nu dacă" un asteroid monstru va lovi Pământul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.10.2022 - 13:15
Elon Musk lansează un avertisment de Armagedon "când, nu dacă" un asteroid monstru va lovi Pământul - FOTO: Profimedia

O înregistrare video care arată cum un asteroid masiv din apropierea Pământului se compară ca mărime cu cel mai mare oraș din America l-a determinat pe șeful SpaceX, Elon Musk, să repete avertismentul său că omenirea trebuie să devină "multiplanetară" dacă sperăm să supraviețuim.

SHARE

Reacționând la o simulare a impactului unui asteroid asupra orașului New York, șeful SpaceX, Elon Musk, a avertizat că un impact al unuia dintre cei mai mari asteroizi din apropierea Pământului ar însemna "sfârșitul jocului" pentru omenire și spune că este o chestiune de "când, nu dacă" va veni apocalipsa.

Asteroidul 433 Eros este al doilea cel mai mare obiect cunoscut din apropierea Pământului.

Cu un diametru de peste 16 km, este de cinci ori mai mare decât roca spațială care s-a izbit de Peninsula Yucatán din Mexic și a dus la dispariția dinozaurilor.

O comparație de dimensiuni înfiorătoare realizată de Massimo, fan al astronomiei pe Twitter, a arătat cât de mare este Eros în comparație cu cel mai mare și mai dens populat oraș din America.

Citește și: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați

Deși Eros este în prezent mai aproape de Marte decât de Pământ, o lucrare publicată în revista științifică Nature de către astronomii Paolo Farinella, Patrick Michel și Claude Froeschlé prezice că, într-o zi, va reprezenta o potențială amenințare pentru Pământ.

Elon Musk, despre colonizarea planetei Marte

Până când se va întâmpla acest lucru, oamenii din acea epocă vor dispune probabil de tehnologia necesară pentru a devia acest ucigaș de planete. Sau, sugerează Musk, am putea avea o colonie permanentă pe o altă planetă.

Fondatorul Tesla și SpaceX a vorbit în repetate rânduri despre planurile sale de a coloniza Marte.

Citește și: VIDEO Un nou asediu al Rusiei asupra Kievului. Cel puțin 5 explozii au fost raportate luni dimineața

În luna august a acestui an, el și-a reiterat planul de a stabili o bază pe Planeta Roșie, scriind într-o revistă științifică chineză că "cea mai mare speranță" a sa este ca omenirea să "creeze un oraș autosuficient pe Marte".

El a adăugat că și-a propus ca SpaceX să "construiască cel puțin 1.000 de nave spațiale pentru a trimite grupuri de pionieri" pe planetă.

Încă din 2017, Musk a spus că există doar două viitoare posibile pentru omenire.

Despre unul dintre ele, el a spus că "vom rămâne pe Pământ pentru totdeauna și va avea loc un eventual eveniment de extincție".

Va trebui să devenim "creaturi multiplanetare"

"Nu am o profeție de apocalipsă imediată", a subliniat el, "dar în cele din urmă - istoria sugerează - va exista un anumit eveniment de apocalipsă".

În acest moment, a scris Musk, civilizația umană este "o lumânare slabă... o lumină strălucitoare în vid" și, dacă sperăm să supraviețuim pe termen lung, va trebui să devenim "creaturi multiplanetare".

El spune că cele trei întreprinderi principale ale sale: Tesla, Neuralink și SpaceX, sunt menite să lucreze împreună pentru a asigura supraviețuirea umanității.

El a scris: "Vreau să fac tot ce putem pentru a maximiza utilizarea tehnologiei pentru a ajuta la obținerea unui viitor mai bun pentru umanitate.

"În acest scop, orice domeniu care contribuie la un viitor sustenabil este demn de investiția noastră.

"Fie că este vorba de Tesla, Neuralink sau SpaceX, toate aceste companii au fost fondate cu scopul final de a îmbunătăți viitorul vieții umane și de a crea cât mai multă valoare practică pentru lume - Tesla pentru a accelera tranziția lumii către energia durabilă, Neuralink pentru reabilitarea medicală, SpaceX pentru a face posibile conexiunile interstelare", potrivit Dailystar

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te