Elon Musk își propune să-și numească succesorul în funcția de CEO al Twitter până la finalul anului

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.02.2023 - 09:47
Elon Musk își propune să-și numească succesorul în funcția de CEO al Twitter până la finalul anului - Foto: Flickr/Daniel Oberhaus

Elon Musk a anunţat că ar putea să-și numească succesorul, în funcția de CEO al Twitter, până la sfârșitul anului 2023. Investitorii din cealaltă companie a lui Musk, Tesla, sunt îngrijorați de faptul că acesta ar putea fi distras de evenimentele de pe Twitter.

SHARE

Este un moment în care producătorul auto se confruntă cu provocări legate de cerere și de concurența în creștere.

Miliardarul a vorbit de asemenea despre motivațiile sale pentru cumpărarea Twitter, spunând că este „puțin îngrijorat de direcția și efectul rețelelor sociale asupra lumii și în special a Twitter”.

Elon Musk a declarat că ar putea să-și numească succesorul în funcția de CEO al Twitter până la sfârșitul anului 2023, dar mai întâi trebuie să-și stabilizeze compania de socializare, conform CNBC.

Citeşte şi: Jeff Bezos concurează cu Elon Musk pentru Marte, se pregătește să lanseze o misiune rivală

„Cred că trebuie să stabilizez organizația și să mă asigur doar că se află într-un moment sănătos, din punct de vedere financiar, și că foaia de parcurs este clar stabilită”, a spus Musk, la Summitul Guvernului Mondial din Dubai.

„Bănuiesc că, probabil, spre sfârșitul acestui an ar trebui să fie un moment bun, pentru a găsi pe altcineva care să conducă compania, deoarece cred că ar trebui să fie într-o poziție stabilă, la sfârșitul acestui an.”

Eroziune puternică din octombrie

Musk a preluat funcția de CEO al Twitter în octombrie, ca parte a achiziției de 44 de miliarde de dolari a companiei de social media.

Miliardarul a indicat la sfârșitul anului trecut că nu se așteaptă să fie directorul general al Twitter în mod permanent și, în cele din urmă, va preda frâiele altcuiva.

În decembrie, Musk a postat pe Twitter un sondaj, în care a întrebat userii dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al Twitter. Majoritatea celor 17,5 milioane de votanţi a spus că da.

Citeşte şi: Elon Musk s-a oferit să ajute Turcia afectată de cutremur. Ergodan a refuzat și explică de ce

„Voi demisiona din funcția de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele de software și servere”, a scris Musk, pe Twitter, după sondaj.

CNBC a raportat în decembrie că Musk căuta în mod activ un succesor.

Mandatul său pe Twitter a fost până acum dificil, marcat de reduceri masive de personal și agenți de publicitate care fug sau își reduc cheltuielile pe platformă.

Între timp, investitorii în cealaltă companie a lui Musk, Tesla, sunt îngrijorați că ar putea fi distras de evenimentele de pe Twitter, într-un moment în care producătorul auto se confruntă cu provocări legate de cerere și concurența în creștere. Musk a vândut miliarde de dolari din acțiuni Tesla, pentru a-și finanța preluarea Twitter.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te