Echipa lui Trump i-a cerut unui judecător să ignore voturile din Pennsylvania

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 20.11.2020 - 11:38
Donald J. Trump în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA/FOTO: Facebook

Echipa de campanie a lui Trump a cerut, miercuri noaptea, unui judecător federal să ignore rezultatul votului din Pennsylvania și să-l declare pe Donald Trump câștigătorul celor 20 de voturi electorale ale statului, relatează Business Insider.

SHARE

Plângerea depusă de Marc Scaringi și Rudy Giuliani, cei doi avocați rămași pe acest caz după ce toți ceilalți au renunțat, cere judecătorului să îi acorde lui Trump electorii din Pennsylvania.

„În cele din urmă reclamanții vor cere soluția ca Trump să fie declarat câștigătorul voturilor exprimate legal în Pennsylvania în Alegerile Generale din 2020 și, prin urmare, să fie recipientul electorilor din Pennsylvania”, au notat aceștia.

Plângerea face parte din campania mai amplă a echipei de avocați ai lui Trump de a invalida victoria președintelui ales Joe Biden și de a-l declara pe Trump câștigătorul alegerilor din 3 noiembrie.

Noua plângere este a treia versiune a unui proces federal intentat de echipa lui Trump pentru a împiedica autoritățile din Pennsylvania să certifice rezultatul alegerilor din acest stat.

Celelalte părți din proces, printre care secretarul de stat al Pennsylvaniei, mai multe comitate și grupuri pentru apărarea drepturilor civile, au cerut respingerea cererii, afirmând că echipa lui Trump a dat dovadă de o înțelegere precară a legislației electorale din acest stat și a prezentat puține dovezi care să susțină ipoteza unei fraudări masive a votului.

Campania lui Trump s-a retras joi dimineața din procesul intentat într-o instanță federală privind alegerile din statul Michigan, Rudy Giuliani afirmând că acesta nu mai este necesar și afirmând în mod fals că rezultatul din Comitatul Wayne nu a fost certificat.

Echipa de campanie a lui Trump și ceilalți republicani care au depus plângeri în instanță vizavi de scrutinul prezidențial nu au reușit să câștige deocamdată niciunul din cele 21 de procese intentate după ziua alegerilor, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.