După un diagnostic greșit, o tânără de 20 ani a primit o veste mortală. Boala i-a măcinat trupul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.06.2023 - 13:30
După un diagnostic greșit, o tânără de 20 ani a primit o veste mortală - Foto: Profimedia Image - Caracter ilustrativ - Colaj Newsweek România

O tânără de numai 20 de ani, aflată la debutul vieții de adult a primit o veste teribil de grea după ce iniția a fost diagnosticată în mod eronat de medicii care au consultat-o. Tânăra credea ca are o banală gripă, însă alt examen medical specializat a arătat cu totul altceva.

SHARE

Olivia Jennings, din Melbourne, Australia, s-a confruntat timp de câteva luni cu simptome asemănătoare gripei, o tuse de care nu se putea debarasa și o umflătură deasupra claviculei, care era dureroasă la atingere.

După un diagnostic greșit, o tânără de 20 ani a primit o veste mortală

După ce s-a luptat să facă față simptomelor, Olivia a mers la medic, unde a fost diagnosticată inițial cu infecție urinară, deși nu prezenta niciun semn de infecție.

Când s-a trezit transpirând în dimineața următoare și a decis să meargă mai degrabă la un spital privat.

Din întâmplare, medicul avusese recent o piatră la rinichi, care a apărut doar la o tomografie computerizată, așa că a insistat ca Olivia să facă una în speranța de a exclude ceva mai grav, după ce o ecografie a ieșit fără probleme.

Medicul s-a speriat teribil după ce a văzut rezultatele analizelor

Acesta a fost momentul în care tânăra sănătoasă de 20 de ani, care nu fumase niciodată și abia dacă băuse alcool, a primit vestea teribilă. Olivia l-a descris pe doctor ca fiind "palid" atunci când i-a comunicat diagnosticul de cancer.

Citește și: Newsweek împlinește 90 de ani de la prima ediție. Istoria revistei în imagini de copertă

"Doctorul a spus că nu am o piatră la rinichi, dar am ganglionii limfatici umflați în tot stomacul și lichid și chiar și pe inimă”, a spus tânăra.

Olivia Jennings a fost diagnosticată inițial cu o infecție urinară înainte ca o tomografie computerizată să arate că avea limfom Hodgkin în stadiul 3B - un cancer al sângelui pentru care tânăra a început ședințele de chimioterapie o săptămână mai târziu.

Citește și: FOTO Marele actor Marcel Iureș nu are mașină de 300.000 € ca maneliștii, ci un SUV vechi de 6-7 ani

"A fost un sentiment ciudat și, din anumite motive, primul lucru care mi-a venit în minte a fost "nu am apucat să mă căsătoresc", lucru la care nu mi-am dat seama că îmi păsa atât de mult”, a spus tânăra.

Ea a urmat tratamentul timp de cinci luni și mai are doar trei ședințe rămase, cancerul fiind „aproape dispărut” și nu mai are nevoie de nicio intervenție chirurgicală, așa cum era prevăzut inițial.

În ciuda stilului ei de viață sănătos și a faptului că nu are antecedente de cancer în familie, medicul i-a explicat Oliviei că limfomul Hodgkin este "doar unul dintre acele boli” care apar din senin chiar și într-un corp sănătos.

Olivia, acum în vârstă de 21 de ani, nu a putut să lucreze sau să studieze de când a fost diagnosticată cu cancer, dar a reușit să câștige niște bani din închirierea rochiilor din garderoba ei, potrivit Mirror.co.uk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te