După o copilărie de coșmar, orfan de două ori, Răzvan primește un diagnostic mortal

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.02.2023 - 13:03
După o copilărie de coșmar, orfan de două ori, Răzvan primește un diagnostic mortal FOTO: glasulcetatii - Colaj Newsweek

Răzvan Matragoci are 19 ani și este din Buzău. După o copilărie de coșmar petrecută într-un centru de plasament, tânărul primește acum încă o lovitură dură de la viață. Răzvan are nevoie de ajutor pentru a trăi după ce a primit un diagnostic fatal.

SHARE

Răzvan și-a petrecut aproape toată copilăria în centrele de plasament din județul Buzău. Nu ştie cum este să creşti lângă o mamă, ce înseamnă să te întrebe cineva dacă ai mâncat sau cu ce vrei să te îmbraci. Nu știe cum este ca, atunci când te doare ceva, să vină cineva, care te iubește, și să te îngrijească. 

Mama i-a murit la numai 24 de ani, tatăl lui l-a abandonat

Lui Răzvan i-a murit mama când el avea doar patru ani. Femeia era foarte tânără, avea doar 24 de ani când s-a stins. Povara apasă și acum pe sufletul tânărului, deoarece își amintește destul de clar momentul când s-a trezit din somn, dimineața, lângă mama lui care zăcea fără suflare.

Citește și: Ce șanse sunt ca Rusia să invadeze Republica Moldova. Anexarea Transnistriei este prea puțin

Tatăl nu i-a fost alături, alegând să-l abandoneze într-un centru de plasament. Pierderea mamei fiind extrem de șocantă, Răzvan pur și simplu nu a mai vorbit pentru o perioadă.

La scurt timp, bunicul din partea mamei a mers la orfelinat și a parcurs toate demersurile ca să-și ia nepotul sub tutelă.

Citește și: VIDEO Colonel în armata ucraineană: Românii ne-au oferit sprijin din primele zile ale invaziei

Orfan pentru a doua oară

Din păcate, soarta avea să-i rezerve băiatului noi încercări. Într-o zi, când bunicul a venit de la vie a căzut de pe bicicletă în fața curții. Suferise un infarct, iar câțiva trecători au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Răzvan se juca în curte, iar când a auzit sirena ambulanței și-a aruncat privirea peste gard și l-a văzut pe bunicul său întins pe carosabil, cu un asistent medical deasupra lui care încerca să il readucă pe bătrân la viață. Așa a rămas orfan pentru a doua oară, ajungând din nou într-un centru al Protecției Copilului.

Diagnosticat cu leucemie la 13 ani

La scurt timp după împlinirea vârstei de 13 ani, copilul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. A urmat o perioadă grea de chimioterapie, de care îşi amintește de fiecare dată când privește semnele adânci rămase pe corpul lui.

A trecut peste acea cumpănă, iar la cinci ani de la acel moment o familie din Germania a vrut să îl adopte pe Răzvan. Lucrurile s-au complicat însă din nou, deoarece boala a revenit, iar adopția nu a mai fost posibilă.

 De data aceasta, salvarea tânărului este mâinile noastre. Răzvan are nevoie de susținere financiară pe toată perioada tratamentului.

Dacă puteți să îl ajutați, o puteți face astfel:

REVOLUT- 0724594351

ID. @giorgi8dgq

Cont Lei

RO44BTRL01001201N08290XX

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Cont Euro

RO80BTRLEURCRT00N0829001

Swift - BTRLRO22

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te