După doi ani de pandemie, Marea Britanie are 100.000 infectări COVID pe zi. Johnson: Vacinați-vă!

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.12.2021 - 16:07
După doi ani de pandemie, Marea Britanie are 100.000 infectări COVID pe zi. Johnson: Vacinați-vă! / BBC

”După doi ani de pandemie, nu pot să spun că am scăpat”, declară Boris Johnson în alocuţiunea sa, care urma să fe difuzată vineri, în Ajunul Crăciunului.

SHARE

Premierul britanic Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici, în mesajul său de Crăciun, să se vaccineze împotriva covid-19, cu „prima”, ”a doua” doză sau cu un ”booster”, drept un cadou ”minunat” pe care să-l facă Regatului Unit, în contextul în care varianta omicron a SARS-CoV-2 se răspândeşte fulgerător, bate ”recorduri” şi a depăşit timp de două zile consecutiv pragul de 100.000 de cazuri, relatează AFP.

Citește și: UE intră în competiție cu China pentru influența politcă și economică asupra lumii

Spre deosebire de anul trecut - când campania de vaccinare începea în forţă şi erau impuse restricţii anticovid chiar înainte de Crăciun, din cauza variantei britanice (alfa), una dintre cele mai contagioase - Boris Johnson nu intenţionează să procedeze la fel anul acesta.

 
„Pentru milioane de fanilii din întreaga ţară, sper şi cred că acest Crăciun este şi va fi semnificativ mai bun decât ultimul”, subliniază şeful Guvernului, în contextul în care numărul britanicilor testaţi pozitiv covid-19 sunt obligaţi, dacă respectă regulile, să se plaseze în carantină.

Citește și: VIDEO 40 km de pe Drumul Expres Craiova - Pitești, 90% finalizați. Trei puncte critice, neterminate

”Dacă anul ăsta aveţi nevoie de un curcan mai mare, dacă este mai multă varză de curăţat şi mai multe vase de spălat, cu atât mai bine, pentru că aceste ritualuri au o mare importanţă”, declară el, ”iar dacă anul ăsta grămada de hârtie mototolită este mai mare este exact pentru că (...) ne-am oferit reciproc un cadou invizibil şi inestimabil” - vaccinarea, nu doar pentru sine, ci pentru ”prieteni, familie şi toţi cei cu care ne întâlnim”, continuă el, citând astfel, într-o rară aluzie religioasă, învăţătura lui Isus Cristos.

Dacă nu aveţi timp să cumpăraţi cadouri, ”există un lucru minunat pe care-l puteţi da familiei şi întregii ţări, şi anume să vă vaccinaţi, fie că este prima, a doua doză sau «booster»-ul”, adaugă el.

Boris Johnson încheie un an încercat politic, cu scandaluri, sondaje defavorabile, o rebeliune în majoritatea sa conservatoare pe tema introducerii paşaportului vaccinal şi pierderea unui bastion electoral.

Anul trecut el le-a oferit zâmbind britanicilor Acordul comerical de cooperare post-Brexit, încheiat in extremis la 24 decembrie cu Uniunea Europeană (UE), după negocieri îndelungate, arată news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.