Donald Trump acuză că FBI-ul i-ar fi plasat dovezi în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

DE Bianca Iosef | Actualizat: 10.08.2022 - 17:51
Donald Trump- Foto: PROFIMEDIA IMAGES

Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a manifestat miercuri pe reţeaua sa de socializarea temerea că FBI-ul s-ar putea să fi ''plasat'' probe împotriva lui în timpul percheziţiei desfăşurate luni la reşedinţa de la Mar-a-Lago.

SHARE

''FBI-ul şi alţi agenţi ai guvernului federal nu au lăsat pe nimeni, nici măcar pe avocaţi, să se apropie de zonele care au fost scotocite şi examinate în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago'', s-a plâns fostul preşedinte republican pe reţeaua de socializare Truth Social, potrivit AFP.

Citește și: Olguța: Paris Hilton nu ia 1.000.000 € la evenimentul primăriei. 3.000.000 € primesc toți artiștii

''Le-au cerut tuturor să părăsească locul, doreau să rămână singuri, fără vreun martor care să vadă ce făceau, luau sau, ceea ce sper să nu fi fost, plasau'', a adăugat Trump.

Citește și: Lui Mircea Dinescu i s-au „înecat” afacerile. Va decide să se mute în Bulgaria și s-o ia de la capăt

''De ce au insistat atât de mult ca nimeni să nu-i observe şi au dat pe toată lumea afară ?'', a întrebat el bănuitor, denunţând o ''persecuţie politică'' împotriva sa.

Poliţia federală americană a efectuat luni seară o percheziţie spectaculoasă la reşedinţa lui Trump din Florida, provocând un val de indignare în rândul politicienilor conservatori.

Niciodată un fost preşedinte al SUA nu a fost anchetat într-un asemenea mod, iar la două zile după acea percheziţie Departamentul Justiţiei şi FBI păstrează încă o tăcere totală pe acest subiect.

Între timp, Donald Trump a sosit miercuri la o audiere sub jurământ la New York, în cadrul anchetei civile împotriva lui asupra suspiciunilor de fraude financiare ale Trump Organization.

''La New York, în seara asta. O văd mâine pe procuroarea generală rasistă pentru continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA'', a scris Trump marţi tot pe reţeaua Truth Social.

Această audiere condusă de procuroarea Letitia James, care este afro-americană, era fixată iniţial pentru 15 iulie, dar a fost amânată după decesul primei soţii a lui Trump, Ivana.

Procuroarea nu-l poate inculpa penal pe fostul preşedinte în acest dosar, însă îi poate cere daune financiare în civil. Există însă în acelaşi caz şi o anchetă penală care se desfăşoară în paralel, condusă de procurorul Manhattan-ului, Alvin Bragg.

Ancheta asupra fraudelor financiare ale Trump Organization a fost deschisă în 2019 în urma denunţurilor făcute de fostul avocat personal şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, cel care a spus odată că este gata să "încaseze un glonţ" pentru a-l apăra pe fostul preşedinte, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.