Dilema echipei lui Trump: Cine o să-i spună președintelui că a pierdut al doilea mandat

DE Adina Mutăr | 06.11.2020 - 20:19
sursă newsweek

Cercul de apropiați ai lui Trump încearcă cu disperare să găsească pe cineva care să-i spună că este timpul să renunțe, după ce pare destul de clar că Joe Biden va câștiga Casa Albă, potrivit CNN.

SHARE

Biden a preluat conducerea în Pennsylvania și Georgia vineri dimineață și există indicii că și-ar menține avantajul. Nu există o cale spre victorie pentru președintele Trump fără acele state.

În Pennsylvania, Biden a preluat conducerea cu 5.5870 de voturi. Restul de voturi care mai sunt de numărat se află în cea mai mare parte în bastioanele lui Biden din Pittsburgh și Pennsylvania. Statul aduce în Colegiul Electoral 20 de voturi.

În Georgia, Biden conduce cu 1.067, cu aproximativ 8.000 de voturi rămase de numărat și alte 8.000 de e-mailuri posibile din partea militarilor aflați peste hotare. O victorie în Georgia ar aduce 16 puncte în Colegiul Electoral.

Georgia va număra din nou voturile, diferența între cei doi candidați fiind foarte mică, a anunțat secretarul de stat.

„Cu o diferență atât de mică, va exista o renumărare", a declarat Brad Raffensperger. „Numărul final are implicații uriașe pentru întreaga țară. Miza este mare și emoțiile sunt mari din toate părțile. Nu vom lăsa aceste dezbateri să ne distragă atenția de la munca noastră. O vom face bine".

În Arizona, Biden conduce cu 47.000 de voturi, cu încă 200.000 de voturi rămase de numărat.

În Nevada, Biden conduce cu 11 438, cu aproximativ 50 000 rămase de numărat.

Carolina de Nord încă nu a anunțat. Este probabil să câștige Trump, dar nu face nicio diferență în Colegiul Electoral.

Trump le-a spus clar membrilor echipei sale că nu va admite ca rivalul său să fie declarat victorios, de aceea este greu să fie găsit „mesagerul de sacrificiu”.

Printre numele vehiculate se află ginerele președintelui, Jared Kushner, și fiica, Ivanka Trump, ambii consilieri la Casa Albă.

Ivanka a postat pe Twitter un mesaj de susținere adresat tatălui ei, iar fiica ei Arabella a arătat semnul V-pentru-victorie în timp ce părăsea casa lor din Washington.

S-ar părea că Jared va fi mesagerul veștilor proaste pentru președinte.

Membri ai Partidului Republican sunt, de asemenea, îngrijorați că președintele nu va ceda locul cu demnitate, discutând o serie de măsuri proprii.

The New York Times scrie că un „scenariu” posibil pentru a-l determina pe Trump să accepte înfrângerea este să i se sugereze, din partea republicanilor, că poate candida din nou în 2024.

Trump are în vedere organizarea unui miting politic în acest weekend dacă nu va exista niciun rezultat final în cursa prezidențială, a raportat The Times.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te